Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Четири нова случаја вируса корона у Српцу

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у протекла 24 часа на подручју наше општине, брзим антигенским тестирањем, потврђена су четири нова случаја вируса корона.

Ради се о двије женске особе средње животне доби, једној млађој жени и једном дјетету. Све новозаражене особе имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Имунизација лица старијих од 65 година биће настављена сутра вакцином Спутњик В, а обезбијеђено је 110 доза.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 29 особа, од којих је 14 активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 987 особа, од којих су се опоравиле 934 особе, а преминуло је 39 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 769 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 110 особа.

Ради се о 51 мушкој и 59 женских особа, од којих је седам млађе, 60 средње и 43 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 28 особа је из Бањалуке, 14 из Бијељине, шест из Добоја, по четири из Зворника, Kотор Вароша, Лакташа, Теслића, Угљевка, Фоче, Чајнича и Шамца, по три из Брода, Модриче и Требиња, по двије из Билеће, Мркоњић Града и Пелагићева и по једна из Власенице, Вукосавља, Доњег Жабара, Новог Града, Оштре Луке, Петрова, Приједора, Рогатице, Челинца и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 23 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Бањалуке, по двије из Мркоњић Града, Kозарске Дубице, Модриче и Фоче и по једна Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Прњавора, Бијељине, Приједора, Новог Града, Гацка, Дервенте, Шамца, Добоја и Kотор Вароши.

До сада је у Републици Српској потврђено 62.886 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 3.523 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *