Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу један смртни случај и један новозаражени вирусом корона

На подручју општине Србац у протекла два дана евидентиран је један смртни случај особе из Српца код које је потврђено присуство вируса корона и једно новозаражено лице, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

На основу брзог антигенског теста, нови вирус откривен је код једне женске особе старије животне доби која се налази у кућној изолацији.

У истом периоду пријављен је смртни случај мушкарца старије животне доби који се налазио на болничком лијечењу у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац, у изолацији се налази 50 особа, од којих су 18 активно позитивне на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 963 особе, од којих се опоравило 907, а преминуло је 38 лица.

У Спортској дворани “9. јануар” у Српцу данас је вакцином Астра Зенека вакцинисано 50 особа старијих од 65 година, а имунизација се наставља и сутра истом вакцином.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 735 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 227 особа.

Ради се о 115 мушких и 112 женских особа, од којих је 22 млађе, 135 средње и 70 особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 60 особа је из Бијељине, 54 из Бањалуке, 19 из Добоја, 13 из Требиња, девет из Зворника, по седам особа из Дервенте и Шамца, по пет из Лакташа и Фоче, по четири из Брода, Гацка, Петрова, Теслића и Челинца, по три из Доњег Жабара, Модриче и Угљевика, по двије из Билеће, Љубиња, Осмака, Пала, Пелагићева, Рудог и Чајнича и по једна особа је из Источног Новог Сарајева, Kотор Вароша, Лопара, Прњавора и Станара.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је шест особа из Бања Луке, по двије особе из Добоја, Модриче и Прњавора и по једна особа из Фоче, Бијељине, Шамца, Брода и Дервенте.

До сада су у Републици Српској потврђена 61.094 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.307 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској од новог вируса корона до сада се опоравило 42.137 особа, а тестиране су укупно 255.552 особе.

Под здравственим надзором тренутно је 7.190 особа, а надзор је завршен код 178.572 особе.