Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу четири нова случаја вируса корона

Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац саопштавају да су у протекла 24 часа на подручју општине Србац евидентирана четири случаја вируса корона.

PCR тестирањем вирус је потврђен код женске особе млађе животне доби, која има блаже симптоме болести и налази се у кућној изолацији. Остала три случаја су потврђена брзим антигенским тестирањем, а у питању су двије женске особе, од којих је једна старије, а друга средње животне доби и један мушкарац средње животне доби. Сви имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 30 особа, од којих је 16 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 995 особа, од чега се опоравило 940 особа, а преминуло је 39 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 731 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 121 особе.

Ради се о 50 мушких и 71 женској особи, од којих је осам млађе, 59 средње и 54 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 16 особа је из Бијељине, 13 из Бањалуке, осам из Kотор Вароша, по седам из Kозарске Дубице, Мркоњић Града и Требиња, шест из Лакташа, пет из Билеће, по четири иу Пала, Угљевика и Шамца, по три из Добоја, Зворника, Приједора, Прњавора, Фоче и Челинца, по двије из Градишке, Модриче, Пелагићева, Рибника, Сокоца, Теслића и Шековића и по једна из Дервенте, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Језера, Милића, Новог Града, Српца и Сребренице.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке и по једна из Градишке, Власенице, Теслића и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 63.151 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 3.544 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.