Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У Српцу вирусом корона заражено још пет особа

У протекла 24 часа на подручју општине Србац регистровано је пет новозаражених лица вирусом корона.

Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац саопштено је да је присуство вируса корона PCR методом утврђено код четири женске особе од којих су двије средње а двије старије животне доби. Једна од старијих женских особа се налази на болничком лијечењу, док остале три особе имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Брзим антигенским тестом, у протекла 24 часа на подручју наше општине вирус корона је потврђен код једне женске особе средње животне доби, која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

Kада је у питању имунизација, сутра је на распореду ревакцинација грађана старијих од 65 година, који су примили прву дозу Фајзер вакцине.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац, у изолацији се налазе 63 особе, од којих је 25 активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражена 951 особа, од којих се опоравило 889, а преминуло је 37 лица.

На територији Републике Српске у посљедња 24 часа извршено је тестирање 771 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 236 особа. Ради се о 116 мушких и 120 женских особа, од којих је 23 млађе, 136 средње и 77 особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 70 особа је из Бањалуке, 30 из Бијељине, 19 из Градишке, 13 из Лакташа, 12 из Зворника, девет из Шипова, по седам из Билеће, Добоја, Kозарске Дубице и Мркоњић Града, по шест из Невесиња и Шековића, пет из Челинца, по четири из Доњег Жабара, Приједора, Српца и Фоче, по три из Kотор Вароша, Теслића и Угљевика, по двије из Вишеграда, Kнежева и Сребренице и по једна из Брода, Дервенте, Новог Града, Петровца, Петрова, Прњавора и Требиња.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Бањалуке, по двије из Приједора, Градишке и Фоче и по једна из Шипова, Новог Града, Зворника, Бијељине, Kотор Вароши, Лакташа и Челинца.

До сада је у Републици Српској потврђено 59.878 случајева вируса корона, а преминуле су 3.183 особе.