Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Уручено 298 пакетића у склопу акције “Један слаткиш-једно дијете“

Уручено 298 пакетића у склопу акције “Један слаткиш-једно дијете“

Хуманитарна акција “Један слаткиш-једно дијете” данас је окончана подјелом 298 пакетића за дјецу из социјално угрожених породица са подручја србачке општине.

Завршница акције, коју је седамнаесту годину заредом организовала НВО “Миленијум”, организована је у спортској дворани “9. јануар”.

Извршни директор Миленијума, Санела Видовић, каже да је акција била успјешна захваљујући добром одзиву грађана који су донирали слаткише у кутије постављене по трговачким радњама и јавним предузећима и установама.

“У акцију су се укључили и ђаци који су прикупљали слаткише по школама а волонтери, којих је и ове године било у великом броју, све су то прикупили, запаковали и подијелили малишанима. Списак дјеце која су добила пакетиће направљен је у сарадњи са Центром за социјални рад”, рекла је Видовић.

Пакетиће је добила и хранитељска породица са троје дјеце, Гордане Мајсторовић из Kаоца.

“Имам дјевојчицу од девет година и двије усвојене дјевојчице од двије и по и три године. Упућујем све похвале за организатора акције како би и дјеца из породица слабијег имовног стања осјетила радост Нове године и Божића”, рекла је Гордана.

Дјеца, односно родитељи који нису били у могућности да данас дођу, пакетиће могу преузети у Центру за социјални рад.

Акција “Један слаткиш-једно дијете” организована је у сарадњи са Центром за социјални рад, Црвеним крстом, Удружењем грађана “Ц.Е.З.А.Р.“ и Савјетом ученика Центра средњих школа “Петар Kочић“ Србац.

Подршку су пружили: Дом здравља Србац, Енса БиХ, Мирковић стоматологија, Бис протект, Циклон дуо, Новица Вученовић, Техношоп, ЗТР Елипс, Тандем ГД, ЗУ Др Голић, Kафе бар Империо, KП Водовод, Фар стар Огис медикал, Веселко Стојковић, Ненад Ракић, Маркет Фортуна, Систем екологика, Лучић, Тат-Ком, Фитнес микс, Карате клуб Борац и Марбо Лакташи.

Кутије су биле постављене у продавницама: Фрукта трејд, Савић, Стојковић, Мане комерц, Синт промет, Обрадовић и АДС, затим у јавним предузећима и установама: Општини Србац, Пошти, Водоводу, Шумској управи, Полицијској станици, Дјечијем вртићу “Наша радост”, Територијалној ватрогасној јединици, као и у основним школама у Српцу, Разбоју, Кукуљама и Ножичком, те Центру средњих школа “Петар Кочић”.

Из Миленијума се свима захваљују на учешћу.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish