Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Стигла помоћ угроженима током Недјеље Црвеног крста

Недјеља Црвеног крста, која је трајала од 8. до 15. маја, у Црвеном крсту Србац је традиционално обиљежена низом активности.

У свим школама на подручју наше општине почела је продаја маркица, а средства која се прикупе биће утрошена у хуманитарне сврхе.

Посебно су били вриједни чланови Црвеног крста из подручне школе “Вук Kараџић” у Ћукалима, који су продају маркица завршили у току Недјеље Црвеног крста.

“За 22 домаћинстава обезбијеђени су пакети хране и хигијене, од којих је 15 пакета обезбиједио Црвени крст Србац из властитих средстава, а седам пакета обезбиједио је Црвени крст Републике Српске. Пакети су углавном подијељени старачким самачким домаћинствима, која су без икаквих прихода. Пакети су такође уручени и за неколико вишечланих породица”, рекао је секретар Црвеног крста Србац, Игор Јовичић.

Волонтери Црвеног крста водили су и евиденцију вакцинисаних грађана од самог почетка, у сарадњи са Домом здравља Србац, а на овим активностима, током Недјеље Црвеног крста, биле су ангажоване волонтерке Славица и Милица Митраковић и Надежда Гаврић.