Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Расписан јавни позив за бањску рехабилитацију борачке популације

Министарство рада и борачко инвалидске заштите расписало је јавни позив за подношење захтјева ради упућивања 400 ратних војниих инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске у бањско – климатске здравствене установе.

Овај позив се упућује ратним војним инвалидима од прве до десете категорије и члановима породица погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са пројектом бањске рехабилитације.

Право на бањску рехабилитацију у 2021. години немају лица која су то право користила по Пројекту бањске рехабилитације министарства у протекле три године као и РВИ – ампутирци и параплегичари који су бањску рехабилитацију користили путем Фонда здравственог осигурања Републике Српске у истом периоду, у складу са правилником Фонда.

Реализација Пројекта бањске рехабилитације трајаће до 31. октобра 2021. године и одвијаће се у смјенама сваких 10 дана по утврђеним списковима корисника.

Рок за пријаву на јавни позив је до 5. маја ове године.

Заинтересована лица из Српца потребно је да поднесу захтјев у шалтер сали Општинске управе, као и потребну документацију која се уз образац захтјева може пронаћи у канцеларији број 1 Општинске управе у Српцу. Додатне информације могу се добити путем телефона: 051/740-001 локал 101.

Текст јавног позива можете преузети ОВДЈЕ.