Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Представници Народне библиотеке обрадовали малишане вртића и Извора васкршњим поклонима

Директор Народне библиотеке Србац Бранко Савановић и библиотекарка Ирена Kресојевић данас су посјетили Дјечији вртић “Наша радост“ и полазнике вртића обрадовали сликовницама и слаткишима.

Савановић је рекао да је посјета уприличена поводом васкршњих празника, у оквиру манифстације “У сусрету Васкрсу“, коју Народна библиотека традиционално организује, а која је, због епидемиолошке ситуације, ове и прошле године другачије осмишљена и реализована.

“Епидемиолошка ситуација нам није дозволила да на тргу организујемо украшавање васкршњих јаја, као што смо раније чинили, па смо се одлучили да Васкрс обиљежимо на другачији начин. Посјетили смо вртић, гдје смо дјеци уручили сликовнице и слаткише, а слаткише смо однијели и у удружење Извор. То је мали знак пажње према нашим најмлађим суграђанима и надамо се да ће епидемиолошка ситуација дозволити да наредне године организујемо украшавање васкршњих јаја уз већи број дјеце“, рекао је Савановић.

У оквиру поменуте манифестације снимљен је разговор са протосинђелом Теофилом, настојатељем манастира Осовица, који ће се моћи погледати на њиховом You Tube каналу.

Директор Савановић је најавио нови вид сарадње са овом предшколском установом. Наиме, вртић ће једном седмично посјећивати библиотекарка Ирена Kресојевић, која ће дјеци читати разна штива прилагођена њиховом узрасту и разговорати са њима о темама која се тичу књижевности.

“Ово ће бити још једна занимљива сарадња. Имаћемо прилику дјеци приближити културу читања и потрудити се да их наведемо да од малена гаје љубав према књизи. Вјерујемо да ће наша замисао бити успјешно преточена у дјело, те да ћемо за неколико година имати нове чланове библиотеке и редовне читаоце“, изјавила је Kресојевић.

Директорица вртића Дијана Миланковић захвалила се на посјети и даровима, те напоменула да сарадња ове двије установе траје дуги низ година, а на овај начин је још више продубљена.

“Хвала представницима библиотеке на овом лијепом гесту. Посебно нас радује што ћемо имати прилику да их угостимо у нашим просторијама и васпитаницима приредимо још један квалитетан и едукативан садржај“, рекла је Миланковић.

Протекле седмице, васпитаници су у вртићу имали организоване разне садржаје, тематски везане за васкршње празнике. Васпитачица Богдана Михољчић каже да су са активностима почели у петак, а све је организовано у просторијама вртића како би се испоштовале епидемиолошке мјере.

“У петак нас је посјетио свештеник Александар Kустурић који је дјеци подијелио звончиће и са њима разговарао о Васкрсу, а родитељи су дјеци исплели вјенчиће које су носили тог дана. Након тога, израдили смо паное и разне украсе са васкршњим мотивима. У вртићу смо обојили васкршња јаја, која су дјеца понијела кућама, а имали смо и продајну изложбу радова, коју организујемо сваке године. Од новца који добијемо продајом радова купујемо играчке. Такође, организовали смо разна такмичења, тако да је ове седмице код нас било итекако забавно“, рекла је Михољчић.

Из Народне библиотеке и Дјечијег вртића “Наша радост“ Србац су православним вјерницима упутили честитке поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *