Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Објављена коначна ранг листа за додјелу 30 пластеника

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас коначну ранг листу 30 корисника којима су одобрени пластеници у оквиру пројекта „Развој пластеничке производње на подручју општине Србац“ (2. фаза).

Јавни позив за додјелу пластеника са системом за наводњавање и садним материјалом био је објављен од 3. до 15. марта 2021. године.

Пластеници са додатном опремом су обезбијеђени у складу са Уговором о додјели средстава у склопу Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2020/2021. године, закљученог између Фонда за развој и запошљавање Републике Српске а.д. Бањалука и Општине Србац.

У питању су пластеници површине 100 метара квадратних са системом за наводњавање и садним материјалом. Сви пољопривредници проћи ће двије обуке са стручним лицима, а пластеници ће бити постављени до краја априла.

Вриједност пројекта износи 90.745 KМ од чега бесповратна средства износе 68.058 KМ а остатак у износу од 22.686 KМ су обезбиједили Општина Србац и корисници пројекта.

У склопу прве фазе пројекта, која је реализована у децембру прошле године, додијељено је 25 пластеника са пратећом опремом а вриједност пројекта износила је 76 хиљада .

Коначну ранг листу корисника 30 пластеника можете погледати ОВДЈЕ.