Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нови лустер за православни храм у Старом Мартинцу

Омладина Старог Мартинца прикупила је 1.000 KМ од мјештана Старог Мартинца и Ножичког за куповину новог лустера који ће красити унутрашњост православног храма Светог Петра и Павла, рекао је члан грађевинског одбора за обнову храма Мирослав Ћетојевић.

Он каже да је омладина традиционално на Бадњи дан са бадњаком обишла села Ножичко и Стари Мартинац при чему су прикупили назначена средства која нису жељели трошити, већ су одлучили да набаве нови лустер који је ових дана постављен у храму“.

Мјештани Старог Мартинца интензивно су 2009. године кренули са бившим свештеником ножичке парохије Славком Дебељаком у адаптацију православног храма Светог Петра и Павла. До сада је уложено преко 60.000 KМ а урађени су унутрашњи и вањски радови и постављен нови кров.

„Скоро комплетан објекат је адаптиран уз помоћ мјештана и људи добре воље, а подршку нам је пружила и Општина Србац. Имали смо и донацију из Kанаде од једне мјештанке из Илићана која је донирала око 5.000 KМ. Поред тога и пољска општина Новогрођец је донирала керамичке плочице 2014. године за унутрашњи дио храма“, рекао је Ћетојевић.