Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Начелник и предсједник честитали Први мај

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић упутили су честитку поводом Првог маја – Међународног празника рада свим грађанима, радницима и синдикалним организацијама у општини Србац са жељом да га проведу у добром здрављу и расположењу и да вријеме које је пред нама донесе боље економске и социјалне услове за живот.

У честитки се наводи да је пандемија вируса корона и ове године отежала рад у приватном и јавном сектору, али су уз помоћ институција Републике Српске, које су чврсто опредијељене да наставе са подршком привреди и заштити радника, настале штете у великом дијелу саниране и сачувана многа радна мјеста.

„На Први мај кроз историју су се славили социјални и економски успјеси радничке класе и синдикалног покрета. Овај празник симболизује право на рад а тиме и право људи свих вјера и нација на достојан живот и егзистенцију. Међутим, данас се читав свијет суочава са бројним изазовима и свима нама је заједничка жеља да друштвени и јавни живот што прије вратимо у нормалу.

Надамо се да ће што прије доћи до значајнијег покретања и враћања економије и привреде на пређашњи ниво и да ће, у пуном обиму, почети функционисати још неке дјелатности, попут угоститељства и туризма, које су међу најугроженијима у овом тренутку.

У овом тренутку, наш превасходни интерес је да сачувамо људске животе и здравље нашег становништва, како бисмо из ове кризе изашли са што мање посљедица због чега позивамо све грађане да поштују званичне препоруке и проводе заштитне мјере.

Здравство у Републици Српској је исцрпљено до максимума због борбе са опаким вирусом, тако да ће медицински радници и ове године празник провести на првим линијама одбране од ове пошасти, као што су то и чинили у протеклих више од годину дана. Зато сви требамо, у што је могуће већој мјери, избјегавати велика окупљања, носити заштитна средства и бити одговорни у сваком погледу како би се смањио број преминулих и заражених и растеретио здравствени сектор.

Вјерујемо да ће вријеме које је пред нама донијети услове да кренемо са још значајнијим развојем, покренемо нове производне капацитете и отворимо нова радна мјеста, за шта већ постоје конкретни планови и договори са више инвеститора, чим се за то створе повољни услови.

Са жељом да наставимо са зацртаним развојним циљевима и ускоро однесемо побједу над невидљивим непријатељем, желимо Вам да у добром расположењу проведете предстојеће првомајске празнике”, каже се у честитки начелника општине Млађана Драгосављевића и предсједника Скупштине општине Милоша Будића.