Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

До сада пријављено 35 породица за Поносну картицу, позив привредницима за учешће

Тридесет и пет србачких породица до сада је пријављено за добијање “Поносне картице Републике Српске” у склопу пројекта кога реализују Општинска управа Србац и Фондација „За породицу“.

Ради се о породицама са троје и више дјеце, од којих је барем једно малољетно, без обзира на социјални статус.

Kартица породицама доноси попусте приликом куповине или кориштења услуга привредних субјеката, а захтјев се може поднијети сваког радног дана од 7 до 15 часова, у Центру за пружање услуга грађанима у згради Општинске управе гдје се могу добити подаци о документацији коју је потребно приложити уз захтјев.

Овим путем позивају се привредници са подручја србачке општине да закључе уговор о пословној сарадњи са овом Фондацијом. Привредници који покажу интерес треба да омогуће употребу „Поносне картице Републике Српске” у својим продајним објектима, односно приликом пружања услужних дјелатности.

Висина попуста, начин коришћења картице, као и међусобна права и обавезе ће бити регулисане уговором између сваког привредног друштва и Фондације.

Пријаве заинтересованих привредника могу се извршити у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Србац а више информација може се добити у канцеларији број 10 или путем телефона 051/740-001, локал 217.

Ускоро је планирано да се списак са пријављеним породицама пошаље у Фондацију ради израде Поносних картица, па је ово добра прилика за привреднике да узму учешће и искористе бројне погодности.

Једна од њих је да ће привредни субјекти моћи бесплатно понудити своје производе и услуге на онлајн продавници која неће бити територијално ограничена и биће намијењена свим купцима, без обзира да ли су власници ових картица или нису.

На нивоу Републике Српске премашен је број од 250 привредних субјеката партнера овог пројекта код којих се могу остварити попусти од пет до стотину одсто.

Kуповина код привредних субјеката се обавља уз помоћ намјенске картице која гласи на мајку или стараоца, односно издржаваоца дјеце и која ће важити годину дана, након чега се врши провјера да ли се и даље испуњавају услови, а потом продужава период кориштења.

Барем једно дијете у породици мора бити малољетно а картица ће важити и у години у којој дијете наврши осамнаесту годину живота, будући да ће још увијек похађати средњу школу. Такође је планирано да се омогући што дуже кориштење картице породицама у којима живе дјеца са инвалидитетом.

Пројекат је настао у Србији од стране Покрета за дјецу „Три плус“ из Чачка а намјенску употребу картица гарантује Фондација „За породицу“ која овај пројекат реализује као ексклузивни носилац франшизе за територију БиХ.

Општина Србац је једна од 23 општине и града у Републици Српској која је прошле године ушла у овај пројекат.

Више података о употреби картице и о предузећима која су одобрила попусте може се добити на апликацији “За породицу” за мобилне телефоне која се може преузети са “Гугл плеј стору” ОВДЈЕ, приступом “Вибер” групи “Поносне породице три плус” ОВДЈЕ или на интернет страници Фондације “За породицу”.