Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Данас вакцинисано 55 грађана из Српца старијих од 65 година

У организацији Дома здравља Србац данас је у Спортској дворани ,,9. јануар“ у Српцу успјешно извршена вакцинација прве групе грађана старијих од 65 година.

По ријечима епидемиолога докторице Тамаре Никичевић, првог дана имунизације, вакцину је примило 55 особа, које су се пријавиле, а по добијању нових доза вакцине, услиједиће вакцинисање осталих грађана који се налазе на списку. Докторица Никичевић каже да је данас све протекло у најбољем реду, сви грађани су поштовали термине, тако да је избјегнута гужва, а након примања вакцине, ниједно лице није испољило тегобе у привих петнаестак минута колико сваки грађанин остаје на посматрању.

,,Пацијенти су данас примили прве дозе вакцина Спутњик В које су стигле за грађане старије од 65 година. Није било никаквих проблема, због чега нам је посебно драго, а обзиром да у Републику Српску стижу дозе вакцине и других произвођача, надамо се да нећемо дуго чекати на вакцинисање већег броја грађана“, каже Никичевић и похваљује грађане који су на вакцинацију дошли на вријеме, јер се вакцине морају дати у тачно одређеном временском року по отварању ампула.

Тренутно није познато када тачно стижу наредне дозе вакцине, али ће пацијенти бити обавијештени од стране тимова породичне медицине.

Грађани који су примили вакцину изразили су задовољство што су добили прилику да се заштите од тежих посљедица вируса корона, а посебно су похвалили стручност и љубазност медицинског особља које је вршило вакцинацију

Дозу вакцине данас је примио Српчанин Ненад Грбић (71).

,,Драго ми је што сам имао прилику примити вакцину и препоручио бих свим грађанима који се нису пријавили за вакцинисање да то учине што прије, јер само одговорним понашањем можемо заштити себе и друге и помоћи да се овај вирус што прије заустави. Желим да похвалим комплетну организацију и тим Дома здравља Србац који је још једном био на висини задатка“, изјавио је Грбић.

Међу грађанима који су се данас вакцинисали био је и Жарко Драгосављевић (70) из Каоца.

,,Када сам чуо у каквом се све стању људи налазе због вируса корона, морам признати да сам помало осјетио страх. Данас сам примио вакцину, није било болно, тако да бих препоручио свакоме да се вакцинише. Докторица и медицинске сестре су љубазне и овим путем их похваљујем“, рекао је Драгосављевић.

Организацију данашње имунизације становништва помогла је Општинска организација Црвеног крста Србац, као и Центар за културу и спорт који је уступио спортску дворану.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish