Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Бициклистичка трка “Brevet B-HARD” прошла кроз Србац

Општина Србац данас је била пролазна тачка још једне бициклистичке трке “Brevet B-HARD” у чијој организацији је учествовала и Туристичка организација општине Србац.

Ова дугометражна туристичка бициклистичка вожња одржавала се на рути Бања Лука – Слатина – Србац – Прњавор – Станари – Теслић – Планина Борја – Kотор Варош – Бања Лука (225 км).

Директорица Туристичке организације Радисава Шушчевић рекла је да је у Српцу организован кратак предах за бициклисте који су се освјежили и наставили пут Прњавора.

У склопу овог догађаја, учесници су упознали природне љепоте бањалучке, као и седам других општина и имали могућност да помјере своје психофизичке границе. Пратило их је одлично дружење, али и неколико контролних тачака тј. пунктова за освјежење, као и бањалучки специјалитети с роштиља на циљу. Сама рута пролазила је разноврсним тереном (равница, хупсери, мања брда, па и нижа планина) и генерално без много саобраћаја, тако да је била угодна у туристичком смислу, а изазовна као тренинг вожња.

Манифестација је уживала подршку Града Бања Лука, Туристичке организације Бања Лука, Роштиљнице А&Д, Туристичке организације Општине Теслић и Туристичке организације Општине Србац и Спортско-туристичке организације Општине Станари.