Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ансамбл Лијевче окончао успјешну годину

Ансамбл Лијевче окончао успјешну годину

Ансамбл народних игара “Лијевче” из Разбоја Љевчанског окончао је још једну успјешну годину у којој су, поред сложених епидемиолошких услова, имали десет наступа а приведена је крају и изградња друштвеног дома у селу који ће, највећим дијелом, служити за њихове концерте.

Предсједник ансамбла, Јордан Kуваља, каже да су по први пут након 30 година организовали манифестацију “Љевчанска бошча” у родном крају, а имали су и сјајан наступ на Радио-телевизији Републике Српске.

“Веома смо задовољни оствареним и поред пандемије вируса корона а највеће задовољство нам причињава привођење крају радова на изградњи дома који ће потпуно бити пуштен у функцију наредне године. Имаћемо одличне услове за организовање манифестација са циљем очувања традиције и обичаја нашег краја”, рекао је Kуваља.

Поводом завршетка године и надолазећих празника, синоћ је уприличена дођела пакетића за 40 чланова ансамбла и организован обилазак двије породице Стефанишин и Шурлан у којима живи седморо дјеце, узраста до четири године, којима су такође уручени пакетићи.

Kуваља каже да ансамбл са радом, након паузе, креће 13. јануара када је у плану традиционални дочек Православне нове године.

Поводом Васкрса организоваће се манифестација “Дјеца су наше највеће благо“, а ту је и међународна смотра “Љевчанска бошча“ која ће бити организована по пети пут.

“Планирамо и одлазак на манифестације ван Републике Српске на концерте код ансамбла са којима градимо пријатељске односе“, каже Kуваља.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish