Гојко Басурић након 14 дана пјешачења стигао у манастир Острог
11. јула, 2021.
Делегације Општине Србац и РК „Жабац“ присуствовале Дринској регати у Љубовији
12. јула, 2021.

Живко Влајнић побједник Петровданског купа у гађању покретних мета

У организацији Ловачког удружења ,,Срна“ Србац, на писти за пољопривредну авијацију у Повеличу, у недјељу 11. јула је одржан пети по реду Петровдански куп у гађању покретних мета на којем је учествовало 45 ловаца, чланова удужења.

Побједник са 13 од могућих 15 погодака је Живко Влајнић који није крио задовољство побједом.

,,Било је одлично, задовољан сам побједом јер је конкуренција била јака. И раније сам учествовао на сличним такмичењима у сусједним општинама, а сљедеће за шта се спремам је сличан Kуп који ће се одржати у Станарима”, рекао је Влајнић.

Друго мјесто припало је Милошу Ћулибрку који је имао 11 погодака, а треће Срђану Ћирићу са 10 погодака.

Награде су добили најстарији учесник такмичења Ратко Јањић који има 78 година и најмлађи Синиша Угрен који је тек напунио 18 година.

Ратко Јањић каже да је већ 54 године ловац и да му је ово друго такмичење у гађању покретних мета.

,,Задовољан сам јер сам данас имао један погодак. Раније је било боље јер сам имао бољи вид али и сад је добро. Мислим да би се ловци требали чешће дружити на оваквим и сличним догађајима,, каже Јањић.

Осамнаестогодишњи Синиша Угрен каже да је са оцем пошао у лов са само 10 година.

,,Положио сам ловачки испит прије мјесец дана и ово ми је прво такмичење у гађању покретних мета. Сигурно је да ћу и наредних година бити на Петровданском купу“ каже Угрен.

Један од искуснијих у овој дисциплини је Душко Плавшић који каже да је у овом спорту нормално да буде осцилације.

,,У задње вријеме учествовао сам на неколико оваквих такмичења са различитим успјехом. Једно је сигурно, није важно ко ће побиједити, већ да се дружимо и размјењујемо ловачка искуства“, каже Плавшић.

Предсједник ЛУ “Срна” Србац, Горан Савановић, захвалио се свима који су помогли да Петровдански куп успије.

,,Задовољан сам јер имамо ловце од 18 до 78 година који се такмиче а нарочито одзивом на такмичење јер је поред оних који су учествовали био и велики број ловаца који су дошли на дружење. Честитам побједницима, захваљујем се спонзору купа ЛУ ,,Златибор“ Чајетина и видимо се наредне године на истом мјесту“, рекао је Савановић.

Након такмичења за присутне је организован заједнички ручак и дружење уз музику.

 

Comments are closed.