Више стотина Српчана на пројекцији документарног филма о Дражи Михаиловићу
15. новембра, 2019.
Стенд-ап комедија Семира Гицића у уторак 19. новембра у Српцу
17. новембра, 2019.

Зимница на одгођено плаћање за чланове Борачке организације

Представници Борачке организације Србац организовали су подјелу 15 пакета производа од поврћа и воћа „Витаминке“ из Бањалуке за ратне војне инвалиде и чланове породица погинулих бораца.

Укупна вриједност свих пакета је 1.443 КМ а подјела је организована у складу са потписаним Протоколом о набавци зимнице на одгођено плаћање за кориснике борачко-инвалидске заштите.

Kорисници ове акције дужни су да робу плате у шест једнаких мјесечних рата од својих личних инвалиднина.

„Учесник сам Oдбрамбено-отаџбинског рата. Тешко сам рањен у ноге, груди и главу и проглашен стопостотним ратним војним инвалидом друге категорије. Похваљујем бригу Борачке организације Србац према овој категорији бораца, јер је пуно лакше набавити пакет зимнице на одгођено плаћање него плаћати готовином истог дана. Испада да за овај пакет требам плаћати шест мјесеци по 16 марака што је веома повољно“, каже Едвин Радуловић из Инађола.

Предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан каже да је Републичкој организацији упућена препорука да се наредних година ова акција проведе раније, те да се право на набавку зимнице по повољној цијени и са одгодом плаћања прошири и на демобилисане борце Војске Републике Српске којима је признато право на мјесечни додатак.

 

Comments are closed.