Васкршњи концерт Белог анђела у Новој Веси помјерен на четвртак 2. мај
1. маја, 2019.
Kонцерт Микуле и Надничара у Српцу у петак 10. маја
2. маја, 2019.

Женски фудбал све популарнији у Српцу, двадесет дјевојака прикључило се Слоги

Да фудбал није искључиво мушки спорт потврдило је оснивање све већег броја женских фудбалских клубова широм свијета чије утакмице су врло често посјећеније и од утакмица које играју припадници јачег пола.

А да је фудбал све популарнији и међу женама у Српцу свједочи оснивање Женског фудбалског клуба „Слога“ Србац који је са радом почео још у мају прошле године а званично је регистрован у суду 24. септембра 2018. године.

Иницијатор оснивања клуба била је Српчанка Дијана Kовачевић која је за кратко вријеме окупила групу младих дјевојака узраста од 10 до 22 године тако да данас овај колектив броји 20 чланова који је од ове сезоне кренуо и са званичним такмичењем под окриљем Фудбалског савеза Републике Српске.

ЖФK „Слога“ своју прву сезону започео је у Првој лиги Републике Српске – група запад гдје се такмичио са Јединством из Жеравице, Челиком из Добоја и Борцем из Шамца. У шест одиграних утакмица Српчанке су забиљежиле два ремија и четири пораза, тако да су првенство окончале крајем априла на посљедњем мјесту са два освојена бода.

Имајући у виду да је ово била њихова прва сезона гдје су се такмичиле са много искуснијим ривалкама, ангажман младих Српчанки на терену је био за сваку похвалу, тако да су и ова два бода представљала успјех изнад свих очекивања.

Предсједница и тренер клуба, Дијана Kовачевић, каже да се тим још увијек уиграва и да по свему до сада виђеном женски фудбал у Српцу итекако има перспективу.

„Дјевојке дају све од себе на тренинзима, као и на првенственим утакмицама и видљива је њихова жеља да се доказују и пруже максимум. Многе од њих заиста посједују квалитет који ће тек доћи до изражаја. Имамо велико амбиције па тако очекујем да већ за двије до три године дођемо до Премијер лиге БиХ“, рекла је Kовачевић.

Она истиче да се тренинзи током љетног периода одвијају три пута седмично на стадиону Слоге а у зимском периоду два пута седмично у дворани.

„Упис се врши константно и све заинтересоване дјевојке могу ме контактирати лично или доћи на стадион Слоге да погледају наш тренинг а затим нам се придруже“, рекла је Kовачевић.

Иако је првенство завршено прије десетак дана, прва сезона ЖФK „Слога“ још увијек није окончана. Српчанке су стигле до полуфинала Kупа Републике Српске након што су из овог такмичења избациле Борац из Шамца кога су савладали са 3:0. Након што заврше наступ у Купу, отићи ће на заслужен одмор а затим отпочети припреме за нову фудбалску сезону која стартује на јесен.

Comments are closed.