У посљедња два дана шест нових случајева вируса корона у Српцу
16. октобра, 2020.
Погоршана епидемиолошка ситуација у Српцу, нових 17 случајева вируса корона
17. октобра, 2020.

Завршено уређење Омладинског парка у Српцу

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ завршило је рестаурацију Омладинског парка на Болничком брду у Српцу, који је након бројних волонтерских акција враћен у првобитно стање.

Поновно уређење овог парка било је неопходно, будући да је у више наврата од стране непознатих починилаца долазило до оштећења парковских садржаја, због чега је недавно постављен и видео надзор.

“Пројектом „Уређење Омладинског парка“, који је финансијски подржала Асоцијација средњошколаца у БиХ, заједно са Локалним тимом Асоцијације из Српца започели смо поновно уређење парка. Било је неопходно да се парк искрчи, постави нова кућица са тобоганом, као и нова чесма, промијене љуљашке и вртуљак, префарбају клупице и елементи теретане на отвореном, те готово у потпуности постави нова ограда”, рекла је извршни директор Цезара, Тања Шњегота.

Уз подршку Асоцијације средњошколаца, у акције уређења парка укључило се и неколико спонзора са подручја наше општине: KП „Водовод“, д.о.о. „Тат-ком“, „Д-инвест“, „Атом компани“, кафе бар „Империо“, зтр „Елипс“, апотеке Анафарм, ресторан Монументал, те д.о.о. „НБ еко“, који су осим уређења Омладинског парка, подржали и уређење градског парка.

“Апелујемо на све кориснике Омладинског парка да чувају парковски садржај, како не би опет долазило до оштећења, те како би дјеца, али и млади и сви остали суграђани имали поново мјесто за дружење, игру и рекреацију”, каже Шњегота.

 

Comments are closed.