Без нових случајева корона вируса у Српцу већ 17 дана
29. маја, 2020.
Одали почаст погинулим борцима из Ситнеша
31. маја, 2020.

Завршено асфалтирање путева и улица у Српцу у вриједности од 400 хиљада KМ

Ових дана на подручју србачке општине завршен је пројекат реконструкције путева и улица у вриједности од око 400 хиљада KМ чиме је наша општина добила четири модернизована путна правца.

Нови асфалт положен је на путу у Срђевићима, на локацији Нуждића обала, у дужини од 700 метара а завршена је и реконструкција и модернизација пута Доњи Срђевићи-Ћукали у дужини од 1200 метара.

Извођач радова на ове двије путне дионице је била грађевинска фирма „Градис инвест“ из Српца.

Такође је извршена реконструкција и асфалтирање пута у Гламочанима у дужини од 600 метара који води од раскрснице у центру села након Врбаског моста, до раскрснице путева према Бајинцима и Бардачи. Паралелно с тим, рађена је и санација дијела улица Васе Пелагића и Змај Јовине које су такође добиле нови асфалт.

Радове у Гламочанима и улицама у Српцу извршила је грађевинска фирма “МГ Минд” из Мркоњић Града.

Пројекат је финансирала Влада Републике Српске преко Јединице за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) која дјелује при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

“И поред ограниченог рада због пандемије вируса корона, нашли смо могућности да реализујемо ове капиталне инвестиције које су уговорене још у прошлој години, што довољно говори да републичке и општинске институције нормално функционишу и извршавају своје обавезе и поред отежаних финансијских услова”, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић.

 

Comments are closed.