Распоред вакцинације од 20. до 24. децембра
17. децембра, 2021.
Промовисана књига о историјском путу Слоге и србачког фудбала у протеклих 75 година
18. децембра, 2021.

Завршени радови на реконструкцији Центра средњих школа

У Центру средњих школа „Петар Kочић“ Србац завршени су радови на санацији објекта, који су се одвијали у склопу Пројекта енергетске ефикасности.

Директор школе Миленко Живанић каже да са задовољством може рећи да су радови окончани, упркос отежавајућим околностима због пандемије вируса корона.

„Јуче, 16. децембра, завршени су радови у оквиру Пројекта енергетске ефикасности који су обухватили комплетан објекат школе, то јесте стари и нови дио, као и фискултурну салу. У току је сређивање неких финеса, односно отклањање неких малих недостатака који су уочени приликом радова и који не утичу на функционалност објекта, али смо се одлучили да сада урадимо све што је преостало, а за шта имамо средства“, рекао је директор Живанић.

Почев од септембра 2018. до фебруара 2019. године, извршена је санација косог и равног крова чиме је заустављено прокишњавање, а ове године, од марта до половине децембра извођени су радови на замјени столарије на комплетном објекту, топлификацији објекта каменом вуном, постављању нове фасаде на школи и фискултурној сали, постављању нове пећи на пелет, проширењу котловнице и санирању централног гријања.

Подједнако је битна и санација мокрих чворова, која је потпуна завршена.

Укупна вриједност пројекта износи око 1.1 милион KМ а средства су обезбијеђена уз помоћ Владе Републике Српске.

Поред тога, мимо Пројекта енергетске ефикасности, извршено је реновирање спрата школе.

„Kандидовали смо пројекат путем којег смо добили средства, која су уложена за реновирање комплетног спрата школе, гдје су од ригипса урађени спуштени плафони, извршено кречење и поставка нових подова, тако да сада имамо потпуно уређен спрат“, рекао је директор Живанић и захвалио Општини Србац на пруженој помоћи.

У наредном периоду слиједи опремање још три учионице, што подразумијева кречење и санацију подова, али и набавку учила и опреме. На набавци опреме и модернизацији рађено је и у протеклом периоду, тако да је школа опремљена једном мултимедијалном лабораторијом која се користи.

Тренутно се воде активности на припреми плана уписа за наредну школску годину. Претходних дана је израђена електронска анкета за ученике деветих разреда и родитеље ученика коју би требало да попуне до краја овог викенда, то јесте до 19. децембра.

„Замољавамо родитеље и ученике да попуне анкету у наведеном периоду, а уколико постоји потреба, може се доставити и штампана верзија анкете. Kористим прилику са кажем да је ово добар начин да се изврши анкета и добију подаци који су у интересу свих нас“, рекао је Живанић.

Анкета има за циљ да прикупи мишљења родитеља и ученика о занимањима која ће будућим срењошколцима бити понуђена.

 

Comments are closed.