Делегација Општине Србац присуствовала обиљежавању 29. годишњице пробоја Kоридора
28. јуна, 2021.
Српчани успјешни на тракторијади у Витасовцима код Новог Града
28. јуна, 2021.

Завршене свечаности србачког вртића, испраћени мали матуранти

Дјечији вртић „Наша радост” Србац одржао је од 21. до 25. јуна завршне свечаности у Дому културе, а учешће су узели полазници свих вртићких група, осим млађе јасличке у којој бораве дјеца узраста до двије године и који због старосне доби нису спремни да учествују на манифестацијама.

Директорица вртића Дијана Миланковић каже да је ово једна од традиционалних манифестација на којој се, пред годишње одморе, родитељима презентује шта су дјеца научила уз помоћ својих васпитачица.

Додаје да су ове године, због епидемиолошких мјера, свечаности распоредили у пет радних дана.

Малишани су са радошћу учествовали у свечаностима, а посебно емотивно је било у четвртак и петак, када су наступили мали матуранти, који се ове године опраштају од вртића и у септембру полазе у школу.

„Без обзира на године искуства у овом послу, ни ми васпитачи не можемо да сакријемо помијешане емоције које нам дјеца изазову на овим манифестацијама. Свако дијете је по нечему посебно и заузме мјесто у нашим срцима, а с обзиром на то колико времена дневено с њима проводимо, не можемо бити равнодушни када се са њима растајемо. Свим нашим полазницима, посебно матурантима, желимо срећно дјетињство и много успјеха”, рекла је Миланковић.

Посебно их обрадује када своје некадашње васпитанике виде у публици на својим свечаностима или када они стекну породицу и своју дјецу доводе на чување тамо гдје су они некад ишли.

Вртић тренутно броји 140 полазника, а малих матураната је ове године 30.

 

Comments are closed.