Распоред богослужења манастира Осовица за васкршње празнике
21. априла, 2019.
Србац приредио величанствен дочек учесницима трке “Београд-Бања Лука”
21. априла, 2019.

Завршена трка „Београд-Бања Лука“: Пољак Павел Францак однио побједу

Пољак Павел Францак бициклиста Востер АТС тима побједник је 13. трке “Београд – Бањалука”, која је ове године први пут имала четири етапе. Иза њега у генералном поретку су се нашли Арон Гросер (Бајк Рид) који је био други, те Атила Валтер (ЦЦЦ Девелопмент тим) који је завршио као трећи.

“Нисам очекао побједу, али нисам ни претјерано изненађен. Ово ми је највећа побједа у каријери. Био је ово тежак, напоран дан. Ишли смо максимално како бисмо славили. Захвалан сам друговима из екипе на великој помоћи и презадовољан сам”, рекао је Францак који је славио са временом 14:55,35 часова.

Док је Жута мајица припала Францаку, Црвену мајицу намјењену најбољем спринтеру обукао је Виљам Давид Муњоз Перез (Цолдепортес Бицицлетас Стронгман). Плава мајица (најбољи брдски возач) припала је Оскару Kирозу Ајали (Цолдепортес Бицицлетас Стронгман), а бијелу мајицу (најбољи возач до 23 године) обукао је Валтер (ЦЦЦ Девелопмент тим).

У посљедњој етапи која је вожена данас од Прњавора до Бањалуке преко Дервенте, Српца, Разбоја, Тополе и Лакташа славио је Марко Kумп (Адриа мобил). Он је дионицу дугу 180 км превезао са 3:31,57 часова. Друго и треће мјесто заузели су Павел Францак (Востер АТС тим) и Арон Грозер (Биле аид).

“Био је ово тежак дан. Срећни смо због побједе. Организација је добра. Сва четири дана смо имали лијепо вријеме и ово је оно што ми бициклисти волимо”, рекао је Kумп.

Једну од награда најбољим бициклистима на финалној церемонији у Бањалуци уручио је и начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић, будући да је општина Србац била један од пролазних циљева трке.

Бициклистички караван, у којем је стартовало више од 160 бициклиста из 23 тима, осим кроз поменте градове и општине прошао је кроз Зворник, Милиће, Власеницу, Брчко, Угљевик, Лопаре, Бијељину, Шамац, Модричу, Добој… а догађај је и ове године превазишао спортски аспект јер су домаћини показали и своје туристичке потенцијале.

“Нимало лаган задак је огранизовати овакву трку. Сигурно је да можемо да направимо и корак више, а једна таква ствар је да повећамо број градова кроз које ће проћи бициклисти. Овакав пројекат се спрема 365 дана и већ сутра ћемо почети са припремама за наредну годину”, рекао је Владимир Kуваља, директор трке.

Покровитељ трке била је предсједник РС Жељка Цвијановић, која је такмичаре дочекала на циљу у Бањалуци, а велики допринос дала је и Влада РС, као и спонзори.

Организатор 13. трке “Београд – Бањалука” након такмичења пођелио је плакете у знак захвалности за подршку у организацији Жељки Цвијановић, предсједнику РС, Игору Радојичићу, градоначелнику Бањалуке, Соњи Давидовић, министру породице, омладине и спорта у Влади РС, Дарку Томашу, начелнику Прњавора. Плакете су добили Младен Марић и Перо Видаковић из организације. Тихомиру Kуваљи је припала плакета за 50 година развоја бициклизма, а ово велико признање је добио од Бициклистичког Савеза Србије.

 

 

Comments are closed.