Распоред богослужења србачке парохије за васкршње празнике
20. априла, 2019.
Начелник општине и предсједник Скупштине општине честитали Ускрс
20. априла, 2019.

Завршена трећа етапа трке “Београд-Бања Лука”: Виперт опет најбржи, Гејт у жутом иде ка Бањалуци

Другу етапну побједу на 13. бициклистичкој трци “Београд – Бањалука” уписао је Воутер Виперт из ЕвоПро рејсинга, који је 160 километара од Бијељине до Теслића превезао за 3:47,27. часова, док је жуту мајицу сачувао његов тимски колега Арон Гејт.

Феноменални Холанђанин славио је и јуче на етапи од Власенице до Бијељине, те очигледно показао да је врхунски спринтер. Ирци су дефинитивно и најорганизованија екипа јер су још једном одрадили одличан посао, те Гејту омогућили да посљедњу етапу дочека као лидер у генералном пласману.

“Било је врло брзо, Арон је стигао момке који су бјежали, па смо успоставили контролу. На крају сам имао највише снаге, врло сам срећан због друге побједе у два дана, што није нимало једноставно за остварити у овако јакој конкуренцији”, рекао је Виперт.

Друго мјесто данас је заузео Арон Гросер (Бајк Рид), док је трећи члан словеначке Адрије Марко Kумп.

Послије одличне прве етапе, Гејт је још једном успио да остане у групи и задржи седам секунди предности у генералном пласману у односу на другопласираног такмичара.

“Било је другачије у односу на прва два дана. Раван терен је убрзао трку до максимума. Велико хвала мом тиму. Немамо специјалну тактику за сутра, али се надам да ћемо успети да још једном одрадимо одличан посао”, рекао је Гејт.

Одлични домаћини били су Бијељина и Теслић, као и Добој, чији су грађани поздравили бициклисте на пролазном циљу. Посебно лијепо је било у Теслићу, јер је много грађана већ традиционално изашло на улице и аплаузом дочекало бициклисте.

Судећи према расположењу и најавама челних људи градова кроз које је прошао караван, трка би идуће године могла да добије још неколико етапа.

Специјални гост данашње етапе била је дванаестострука шампионка свијета у бициклизму Kлаудија Kарсерони – Жил.

“Била сам на трци и прије неколико година, тада сам се одушевила, а сада још више. Видим колико се организатори труде, разговарала сам и са члановима екипа који оцењују да су трка и сви пратећи догађа на врхунском нивоу”, рекла је легендарна бициклисткиња.

Сутра је финални чин борбе за укупног побједника, а етапа од Прњавора до Бањалуке преко Дервенте, Српца, Разбоја и Лакташа поново више одговара спринтерима јер је у потпуности равничарска. Покровитељ трке је предсједница РС Жељка Цвијановић, а велики допринос дала је и Влада РС.

 

Comments are closed.