Шаховско првенство србачких пензионера од 26. до 28. августа
18. августа, 2021.
Михаела Мајсторовић из Старог Мартинца бориће се за титулу најљепше дјевојке у БиХ
18. августа, 2021.

Завршена сезона лова на срнећу дивљач

Ловачко удружење „Срна“ из Српца окончало је протеклог викенда други дио лова на срндаћа а испуњен је планирани број одстрела од 47 грла, чиме је завршен лов на срнећу дивљач за ову годину.

И поред изузетно великих врућина, у ловиште је у недјељу изашао велики број ловаца, након што је претходно окончан период парења срнеће дивљачи. Одстријељена је преостала трећина планираних грла за ову годину, након што су прве двије трећине одстријељене почетком јуна, за вријеме отвора лова.

„На основу онога што смо видјели, можемо бити задовољни бројем срнеће дивљачи у ловишту, а сада нам слиједи оцјењивање трофеја. Имали смо привилегију да нам је протеклог викенда гостовао искусни ловац Владимир Мијаиловић који је промовисао своју путописну књигу „Од Африке до Сибира“ и који је одржао корисну едукацију за ловце на тему лова на срндаћа“, рекао је предсједник удружења Горан Савановић.

Он је позвао ловце да поштују календар активности ловачког удружења, редовно испуњавају своје обавезе и уређују ловиште.

„Петог септембра је планиран отвор лова на дивље свиње а до тада траје лов на препелице, голубове, грлице и предаторе“, рекао је Савановић.

 

Comments are closed.