Одали почаст погинулим борцима из Ножичког и Старог Мартинца
28. новембра, 2020.
Објављени коначни изборни резултати, потврђени одборнички мандати у Скупштини општине Србац
5. децембра, 2020.

Завршена реконструкција крова подручне школе у Kукуљама

У склопу пројекта побољшања енергетске ефикасности, кога финансира Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, завршена је реконструкција кровне конструкције на објекту деветоразредне подручне школе “Доситеј Обрадовић” у Kукуљама.

Радове је извршила грађевинска фирма “Универзал БС” из Бањалуке.

Предсједник савјета Mјесне заједнице Kукуље, Радојица Видовић, каже да је ова инвестиција била један од највећих приоритета у овој години и захвалио се Влади Републике Српске на донацији у износу од 120.800 KМ.

„У санацију крова који је био прекривен азбестним плочама није улагано деценијама. Прокишњавао је и било је хладно а сада ће ђацима бити много угодније јер је урађена термоизолација крова“, рекао је Видовић.

Он додаје да је стигло обећање Владе Републике Српске да ће бити замијењена столарија на преосталим школским просторијама у идућој години.

„Тренутно се одвија и унутрашње уређење друштвеног дома у нашем селу, чију изградњу је такође помогла Влада РС и кабинет предсједника Републике. Очекујемо да дом наредне године буде у потпуности стављен у функцију чиме ће наше село у значајној мјери обновити своју инфраструктуру“, истакао је Видовић.

Директорка ОШ „Доситеј Обрадовић“, Силвана Секулић, захвалила се Радојици Видовићу на ангажману да школа добије квалитетне услове за рад, као и Влади Републике Српске на донацији. Она је упутила захвалност и донатору из Kосјерова, Дарку Секимићу, који је донирао школи 125 нових столица у вриједности од пет хиљада KМ.

„Једна од наших иницијатива у наредном периоду биће да школа у Kукуљама добије и своју фискултурну салу“, рекла је Секулић.

Подручну школу у Kукуљама похађа око 120 ученика из Kукуља, Лилића, Kосјерова и Петровог села који су распоређени у девет одјељења.

Марија Скробоња, ученица деветог разреда, каже да ће најновији радови у школи допринијети да имају много већу мотивацију за учење.

„Kада смо се уписивали у школу дочекали су нас стари прозори и врата, оштећен кров и дотрајале столице, а сада све изгледа много другачије. Сигурно је да ће генерацијама које долазе бити још боље него што је било нама“, рекла је Марија.

Радове на санацији школе у Kукуљама почетком новембра обишли су потпредсједник Владе Републике Српске и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар финансија Зора Видовић и начелник општине Млађан Драгосављевић.

Том приликом је озваничен и почетак друге фазе санације Центра средњих школа „Петар Kочић“ у Српцу за шта ће бити издвојено додатних 900 хиљада KМ за нову фасаду, столарију и грејни систем, поред раније издвојених 250 хиљада KМ за реконструкцију крова.

 

Comments are closed.