Дружење у Ножичком у недјељу 21. априла, концерти и бесплатна храна за све посјетиоце
18. априла, 2019.
Распоред обуставе саобраћаја у Српцу и Разбоју у недјељу 21. априла
18. априла, 2019.

Завршена прва етапа трке Београд-Бања Лука, побједник Новозеланђанин Арон Гејт

Побједник прве етапе 13. бициклистичке трке “Београд – Бањалука” је Новозеланђанин Арон Гејт који вози за Ирску екипу Европро Рејсинг.

Пут од Обреновца до Власенице прешао је за 4.13:36 часова и славио испред Мађара Атиле Валтера (ЦЦЦ), који је закаснио три секунде и Бенџамина Хила из Аустралије који вози за Љубљану (+5 секунди). Знало се да ће ова етапа бити најтежа, а у потпуности је оправдала епитет краљевске.

Од првог минута трке кренула је жестока борба, група од пет возача одвојила се и вукла караван све до посљедњих тридесетак километара, када је почео озбиљан успон, а главна група ухватила бјегунце. На крају је највише снаге имао Гејт и заслужено обукао жуту мајицу послије 194 исцрпљујућа километра.

“Било је врло тешко, али и занимљиво, посебно када смо ушли у Републику Српску. Природа је прелијепа, без обзира што је врло брдовит терен. Моје тимске колеге одрадили су одличан посао и надам се да ћемо наставити у истом ритму иако ће бити врло компликовано”, рекао је Гејт који је добио мајицу из руку првог човека компаније “Боксит” Рајка Дукића, спонзора симбола побједника у бициклизму.

Бијелу мајицу намијењену најбољем младом возачу обукао је Валтер, плаву мајицу та најбољег брдског возача обукао је Јоханес Шинагел (Малоја Пушбајкерс), а црвену за најбољег спринтера задужио је Флоренца Kауера (Херман).

Власеничани су били одлични домаћини, те своје госте дочекали на најљепши могући начин, уз игру и пјесму Kултурно- умјетничког друштва Просвјета и трубаче. Лијепа увертира биле су и бициклистичке трке најмлађих.

“Велико је задовољство бити домаћин оваквог догађаја. Ово је без сумње највећи спортски догађај у историји Власенице. Импресиониран сам овим што сам водио, а вјерујем и сви наши грађани, као и грађани суседних општина. Видимо се и сљедеће године”, рекао је начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић.

Директор трке Владимир Kуваља нагласио је да је првог дана све протекло у најбољем реду, те да је организаторе погледало и вријеме, с обзиром да је лагана киша почела да пада одмах након што су бициклисти прошли кроз циљ.

Већ сутра је на програму друга етапа која креће из Власенице, а послије 165 километара завршава у Брчком. У завршној четвртој етапи која креће у недјељу 21. априла из Прњавора, бициклистички караван ће проћи и кроз општину Србац. На циљу трке у Бањалуци биће познато и који возач ће освојити највише бодова за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Генерални покровитељи трке су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и Влада РС са премијером Радованом Вишковићем, а велику помоћ при организацији пружили су и Триглав осигурање, Бањалучка пивара и компанија М:тел. 

 

 

Comments are closed.