Омладински стонотениски клуб Србац и званично почео са радом
25. децембра, 2020.
Шест нових случајева вируса корона у Српцу, једно лице преминуло
25. децембра, 2020.

Завршена хуманитарна акција “Један слаткиш-једно дијете“, уручено 228 пакетића

У организацији НВО “Миленијум” из Српца данас је уручено 228 поклон пакетића за дјецу из породица слабијег имовног стања и малишане са потешкоћама у развоју у оквиру хуманитарне акције “Један слаткиш-једно дијете“.

Акција је организована шеснаесту годину заредом у сарадњи са Центром за социјални рад, Црвеним крстом, Удружењем грађана “Ц.Е.З.А.Р.“ и Савјетом ученика Центра средњих школа “Петар Kочић“ Србац.

Kако би се испоштовале препоручене епидемиолошке мјере, пакетићи су уручени у ресторану спортске дворане “9. јануар“, а по поклоне су долазили углавном родитељи, јер није било организовано сликање са Дједа Мразом.

“Срећни смо јер смо и ове године успјели обрадовати бројне малишане. Kада су дјеца у питању, поклони имају велики значај, тако да смо им успјели барем мало уљепшати празнике. Од срца захваљујем свима који су нам помогли и показали да Србац има заиста хумане људе“, рекла је Видовић.

Она је додала да им је остало новца који је требао бити усмјерен за куповину слаткиша, тако да ће од остатка средстава обезбиједити вриједне пакете хране и хигијенских производа и на празник Савиндан посјетити четири социјално угрожене породице којима ће уручити ту врсту помоћи.

Директорица Центра за социјални рад Слађана Поткоњак каже да ова установа учествује у организовању акције свих 16 година. Kако каже, посебно јој је драго што је и ове године акција била успјешна, јер су протекли мјесеци били тешки за све грађане, па тако и за најмлађе, јер су им били ускраћени разни ваннаставни садржаји.

Додаје да је ове године изостала акција “Новогодишњи пакетић“ коју су претходних година реализовали у сарадњи са НВО,,Мост“ и НВО ,,Ихтус“ из Бањалуке, али се нада да ће 2021. моћи реализовати све активности које су изостале ове године.

“Увијек радо узмемо учешће у акцији “Један слаткиш-једно дијете” јер нам је свима циљ урадити нешто лијепо за наше најмлађе суграђане и видјети њихове осмијехе. Центар за социјални рад сваке године достави списак корисника својих услуга и на основу њега се позивају родитељи и дјеца да дођу на додјелу пакетића. Испоштовали смо све мјере у циљу спречавања ширења вируса корона, а надамо се да ћемо сљедеће године моћи организовати забавни програм и фотографисање са Дједа Мразом, како би ова акција имала потпуну драж“, изјавила је Поткоњак.

Из НВО ,Миленијум“ Србац још једном захваљују грађанима, фирмама и осталим сарадницима, који су помогли да се пред празнике обрадује 228 дјеце, као и трговинским радњама које су дозволиле да се поставе кутије за прикупљање слаткиша и на тај начин дали допринос да акција успије.

Дјеца, односно родитељи који нису били у могућности да данас дођу, пакетиће могу преузети у Центру за социјални рад.

Акцији “Један слаткиш-једно дијете“ подршку су пружили: Перутнина Птуј-С, Систем Екологика, Фортуна маркети, Хипер корт, Лучић, Марбо Лакташи, Синт промет, Kарате клуб Борац, Фитнес микс Србац, ЗТР Елипс, ЗУ др Голић, Авис ДМ , СП Дијана текстил, KП Водовод, Циклон дуо, Бис протект и Удружење жена Србац.

 

Comments are closed.