Миленијум одиграо нову представу, прикупљено 1508 KМ за Српчанку обољелу од карцинома
23. августа, 2019.
Министарка Соња Давидовић посјетила тениски камп у Српцу
23. августа, 2019.

Завршена хуманитарна акција Цезара: Уручили пакете школског прибора за 70 дјеце

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца данас је озваничило завршетак хуманитарне акције „Буди ми пријатељ“ у склопу које је подијељено 70 пакета са ђачким торбама и школским прибором за дјецу из породица слабијег имовног стања са подручја србачке општине.

Подјела пакета уприличена је у скупштинској сали уз присуство великог броја родитеља и малишана који су изразили задовољство што ће им на овај начин бити растерећен кућни буџет.

Извршни директор удружења, Тања Шњегота, рекла је да је током акције прикупљено 1350 KМ путем теглица и касица које су биле постављене у јавним и приватним предузећима широм општине.

„На овај начин смо омогућили куповину великог броја свески, кајданки, водених бојица, перница, гумица и свега онога што би школарцима требало бити довољно до краја првог полугодишта. Надам се да ће акција бити настављена сљедеће године и да ће тада помоћ добити они којима није уручена ове године“, рекла је Шњегота.

Списак корисника сачињен је у сарадњи са Центром за социјални рад Србац. Директорица Центра, Слађана Поткоњак, рекла је је да ће ова помоћ посебно значити вишечланим породицама у којима живи по троје, четворо или више дјеце.

„Захваљујем се грађанима који су својим донацијама дали допринос овој акцији, као и локалној управи која увијек има разумијевања за овакве активности. Посебно признање одајемо Цезару који је максимално посвећен свом послу. Ми смо били оснивачи овог удружења које се протеклих година развијало и израсло у један респектабилан колектив који нас увијек изненади својом преданошћу и новим идејама“, рекла је Поткоњак.

Један од добитника пакета помоћи био је и Немања Тадић из Разбоја који има двоје малољетне дјеце.

„Не радимо ни ја ни супруга и ова помоћ ће нам веома значити. Имам сина који ускоро креће у први разред а недавно сам добио још једно дијете које је старо свега мјесец и по. Захваљујем се свима који су покренули ову акцију“, рекао је Немања.

 

Comments are closed.