Министар Вјекослав Петричевић и начелник Млађан Драгосављевић обишли фирме “Тексопром” и “Бест текс”
9. октобра, 2020.
Црвени крст уручио 15 пакета за старачка домаћинства и вишечлане породице
9. октобра, 2020.

Завршена Дјечија недјеља у србачком вртићу

Даном спорта, који је реализован у сарадњи са професором физикчог васпитања Милованом Врсајковићем, у вртићу “Наша радост“ Србац данас је завршено обиљежавање Дјечије недјеље.

Иако због епидемиолошке ситуације малишани нису могли напуштати простор вртића и одлазити у посјету јавним предузећима и установама, васпитачи су се потрудили да организују разноврсне садржаје.

Дјечија недјеља је ове године обиљежена под слоганом “Здраво тијело, ведар дух“, а сви садржаји су били усмјерени на промоцију дјечијих права, очување и унапређење здравља и спречавање ширења вируса корона.

Малишане је посјетило неколико гостију, међу којима и епидемиолог Тамара Никичевић са којојом су разговарали о здравој исхрани и превенцији вируса корона, као и представници комуналног предузећа “Kомуналац“ са којима су уређивали двориште вртића и учили колико је чиста околина важна за здравље људи.

Поред гостију, дјеца су са васпитачицама на креативан начин учила о плодовима јесени, воћу и поврћу.

На свечаном отварању Дјечије недјеље, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић је обрадовао малишане и раднике ове установе информацијом да ускоро треба почети изградња новог вртића.

 

Comments are closed.