Стигла средства за санацију крова Дома здравља уз помоћ Владе РС и Општине Србац
23. јула, 2019.
Јавни позив за додјелу признања општине Србац
25. јула, 2019.

Завршен камп Миленијума: Млади из четири града уредили излетиште у Горњој Лепеници

Излетиште Дурова у Горњој Лепеници добило је нове садржаје које ће обогатити постојећу инфраструктуру и учинити још љепшим боравак бројних излетника и рекреативаца.

Ово је резултат четвородневног одржавања радног волонтерског кампа “Млади за живот” кога већ десетак година традиционално организује НВО “Миленијум” из Српца.

У раду кампа учествовало је 15 омладинаца, узраста од 16 до 24 године, који су стигли из Српца, Бањалуке, Приједора и Бихаћа.

Они су протеклих дана изградили четири стола, двије клупе и једну љуљашку те извршили низ других радова како би уљепшали ово популарно излетиште за младе.

“Наши волонтери вриједно су радили и на уређењу стаза и чишћењу планинског потока, као и замјени конструкције на једној од дрвених кућица. Имали су поред тога сасвим довољно времена и за дружење уз гитару и логорску ватру. Вјерујем да су се угодно провели и стекли знање које ће им много користити у њиховом даљем напретку и развоју”, рекла је извршни директор НВО “Миленијум”, Санела Видовић.

Она истиче да су међу учесницима кампа ранијих година били и волонтери из Енглеске, Чешке, Француске и других европских земаља који су превалили на стотине и хиљаде километара како би барем на неколико дана уживали у природним љепотама овог краја и градили инфраструктуру у излетишту.

Током трајања кампа организована је и радионица удараљки коју је водио перкусионист Асмир Турчинхоџић испред омладинског центра „Здраво да сте“ из Бањалуке.

Организацију кампа финансијски је помогло Министарство породице, омладине и спорта РС а младе је током боравка у Горњој Лепеници посјетио стручни сарадник овог министарства, Саша Угрен.

 

Comments are closed.