Трећи пјешадијски батаљон Србачке лаке бригаде евоцирао успомене на ратни пут
1. јула, 2019.
Одигране прве утакмице на градском турниру у малом фудбалу
2. јула, 2019.

Завршен Домино фест у Српцу, награду публике добила представа „Маслинова грана“

Извођењем позоришне представе „Шта је заправо урадио Том“ у суботу 29. јуна завршен је први Домино фест у организацији Аматерског позоришта „Домино“ из Српца.

Представу је одиграло позориште младих ДИС из Бањалуке а рађена је по мотивима романа Марка Твена.

„Ради се о веома занимљивом позоришном комаду у којем са колегом Миланом Богдановићем играм све ликове из романа. Нас двојица смо заједно и режирали ову представу“, рекао је глумац Марко Бојић.

Позориште ДИС је основано 1991. године и иза себе има више од 100 премијерних извођења представа.

Поред представе младих Бањалучана, србачка публика имала је прилику да погледа и представе „Kут и ја“ у извођењу Дјечијег позоришта „Еко арт“ из Бугојна и „Маслинова грана“ у извођењу Мостарског театра младих.

Фестивал је имао такмичарски карактер, а публика је након сваке одигране представе имала прилику да оцијени наступ гостујућег позоришта.

Представа која је добила највишу оцјену публике је “Маслинова грана” у извођењу Мостарског театра младих а награда за освојено прво мјесто је слика академског сликара, Срђана Kосића.

Велике заслуге за организацију Домино феста припадају Саши Милијашевићу из Српца, полазнику треће генерације Академије за младе лидере у цивилном друштву Фондације “СХЛ“.

“Било је напорно ове три суботе али генерално сам задовољан. Утисци су добри“, каже Саша и додаје да се на овај начин показала оправданост иницијативе позоришта “Домино” да у Српцу оснују малу сцену на којој ће радити представе за 50 гледалаца.

Међу посјетиоцима Домино феста био је предсједник Омладинског савјета Србац, Бранко Граховац, који је похвалио младе ентузијасте да подигну културни живот Српца на виши ниво јер је по његовим ријечима, култура од значаја за свако друштво.

Идеју чланова Аматерског позоришта “Домино” похвалила је и извршни директор удружења “Ц.Е.З.А.Р.”, Тања Шњегота, која је рекла да ове двије организације имају добру међусобну сарадњу и изразила наду да ће овај фестивал служити као подстрек глумцима аматерима да се и даље наставе бавити глумом.

Из организационог одбора Домино феста упућују захвалност на подршци у организацији фестивал Општини Србац, Центру за културу и спорт, ДИС театру и фондацији СХЛ.

Comments are closed.