Начелник донио нову наредбу о спровођењу мјера до 21. јуна
7. јуна, 2021.
Обиљежена 29. годишњица од формирања Прве србачке лаке пјешадијске бригаде
7. јуна, 2021.

Завидни резултати кадета србачке Слоге

Десет ученика Центра средњих школа ”Петар Kочић”из Српца, Михајло Поповић, Ђорђе Гужвић, Драган Пеленгић, Лука Гргец, Лука Цетић, Андреј Симић, Немања Поповић, Андреј Цвијетић, Љубиша Шумар и Михајло Мајсторовић већ дужи низ година активно тренирају фудбал.

Посјећивањем многих држава, попут Србије, Словеније, Чешке и градова у БиХ, остварили су завидне успјехе, а побједом на 11 од 13 утакмица, показали су неоспоран таленат и остварили најзначајнији успјех пласирањем на прво мјесто кадетске табеле.

О посвећености ових младића говори чињеница да у току припремног периода тренирају и до шест пута седмично, а мимо овог периода два до три пута. Иако им је припремни период понекад напоран, њихова амбиција долази до изражаја. Kако кажу, пораз им најтеже пада али мотивацију, коју не губе, проналазе у жељи за успјехом, док им је примарни циљ да заиграју у већим и перспективнијим фудбалским клубовима.

Многи од њих већ имају шансу за остварење свог примарног циља откад су били на селекцији за репрезентацију наше државе. Такође, одлазак на кампове, попут кампа ФK „Црвена звезда“ и ФK „Реал Мадрид“ их је истакнуо као спретне играче. Управо одласком на ове кампове, као и гледањем значајнијих фудбалских утакмица, стичу нова знања и унапређују своје вјештине.

Своје врлине исказују учествовањем на хуманитарним турнирима, којих је било много, од којих су издвојили два. Један од њих је турнир који је организовала наша школа, а други је одржан у Челинцу. Тај исти турнир освојили су побједом против ФK „Борац“, на шта су посебно поносни. На овом турниру највише се истакнуо Михајло Мајсторовић којем је припао епитет најбољег играча.

Задовољни су својом физичком формом, која више долази до изражаја на отвореном терену, гдје се остварују бољи резултати. Такође су истакли жељу за примањем спортске стипендије и организованим превозом на тренинге, док су се пожалили на помоћни терен и свлачионице, које би вољели видјети у бољем издању.

Ови перспективни младићи се поред фудбала рекреативно баве и другим спортовима као што су кошарка, тенис и одбојка.

Најстарији играчи кадета, Драган Пеленгић и Лука Гргец, појављују се као редовни играчи првог тима. Њих двојица ће од септембра играти за прву поставу првог тима ФK „Слога“.

Михајло Поповић, голман кадета, у ранијим сезонама наступао је и као један од играча. О његовој свестраности говори и чињеница да се на тренинзима припрема као и остатак играча. У одбрани му, поред Луке и Драгана, помажу и Ђорђе Гужвић и Лука Цетић.

Највећи број постигнутих голова има Михајло Мајсторовић, док га у стопу прати Љубиша Шумар. Ова два фудбалера заједничким снагама у нападу остварају значајне резултате за цијели тим.

Kапитенску траку већ четири сезоне носи Андреј Цвијетић. Његови дугогодишњи тренинзи итекако дају завидне резултате.

Немања Поповић, игра на позицији лијевог крила,и каже да је задовољан резултатима које су постигли ове сезоне.

„Фудбал тренирам од своје четврте године,а љубав се јавила већ од првог тренинга. Године 2017. и 2018. сам имао прилику отићи на камп ФK „Црвена звезда“, кога сам оба пута успјешно прошао. Ово ми је припремило терен за моја даља остварења. Мој највећи сан је да се професионално бавим овим спортом, а на томе већ радим. Од сљедеће године заиграћу за РФK „Нови Сад”, каже Немања.

 

Comments are closed.