Други дан Јесенијаде: Одржана ликовна колонија за дјецу и омладину
7. октобра, 2021.
Извршена реконструкција и асфалтирање паркинг простора у центру Српца
8. октобра, 2021.

Засједао Управни одбор србачких ловаца, зборовање одгођено због пандемије

Управни одбор Ловачког удружења „Срна“ из Српца на синоћњој сједници донио је одлуку да се овогодишње зборовање ловаца одгоди због пандемије вируса корона.

Такође је усаглашено да се са новчаним износом од 1000 KМ помогне тешко обољелом члану породице Жабић из Разбоја Љевчанског, а дио средстава биће усмјерен за изградњу ловачког дома.

„Ускоро требамо добити потребну документацију из Правобранилаштва РС и тада ћемо кренути са земљаним радовима. Обезбиједили смо камен за насипање и осигурали водоснабдијевање објекта. Урађена су сва потребна идејна рјешења а приједлози наших чланова око изградње овог објекта су добро дошли“, рекао је предсједник удружења Горан Савановић.

На сједници Управног одбора је усаглашено да ће се лов ситне дивљачи морати најављивати на седмичном нивоу до четвртка за оне који лове уз ријеку Саву, како би се регулисале обавезе према шумском газдинству.

„Секцијски и групни лов, искључиво предатора, дозвољен је суботом уз претходну најаву мјеста и броја ловаца. Kада је ријеч о лову на дивље свиње, до сада је одстријељено 11 од планиране 23. Лов се наставља док се не одстријели 20 комада а након тога се обуставља до почетка децембра за преостале три јединке“, нагласио је Савановић.

У вези полагања ловачких испита за дугогодишње чланове, на сједници одбора је договорено да ће испит бити организован почетком новембра.

„Поручујем ловцима да провјере свој статус код секретара, а испит ће бити бесплатан“, рекао је Савановић.

 

Comments are closed.