Тања Шњегота изабрана за потпредсједника Скупштине Волонтерског сервиса Републике Српске
26. новембра, 2019.
Успјела трећа акција добровољног давања крви: Kрв даровао 51 давалац
26. новембра, 2019.

Засједали ловци Мотајичко-љевчанске регије, подршка Сави Минићу за предсједника Ловачког савеза РС

У Српцу је синоћ одржана сједница ловаца Мотајичко-љевчанске регије којој су присуствовали представници ловачких удружења из Подградаца, Градишке, Нове Тополе и Српца, те представник заједничких привредних ловишта Љубић, Мотајица и Просара којима газдује Шумско газдинство Посавина/Градишка, Србац,Прњавор/.

За предсједника регије изабран је Перо Шмитран из Подградаца а за чланове Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске Предраг Љубичић из Нове Тополе и Горан Савановић, предсједник Ловачког удружења “Срна” из Српца. Предложени су и кандидати из свих ловачких удружења за различите комисије савеза.

Присутнима се обратио секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић и упознао их са активностима савеза у овој години и плановима за наредни период. Средства од близу милион марака, која је Влада Републике Српске преко Ловачког савеза РС у претходне двије године путем реализације пројеката пласирала у ловачка удружења, значајно су допринијела унапређењу ловства у Српској.

Лазић је упознао представнике регије са актуелним изборним процесом у Ловачком савезу РС и упућен је једногласан став да се за предсједника у наредном мандатном периоду поново изабере Саво Минић.

Синоћњој сједници нису присуствовали представници Ловачког удружења из Прњавора због унутрашњих организационих и управљачких проблема.

Comments are closed.