Друштвени дом у Разбоју Љевчанском стављен под кров
1. јуна, 2020.
Стигли резултати теста на вирус корона, нема заражених међу србачким студентима
2. јуна, 2020.

Засједала скупштина ЛУ „Срна“, Горан Савановић и наредне четири године предводи србачке ловце

Горан Савановић, предсједник Ловачког удружења „Срна“ из Српца, добио је још један мандат и предводиће србачке ловце и у наредне четири године, одлучено је на јучерашњој извјештајно-изборној скупштини ЛУ „Срна“.

Делегати скупштине поново су указали повјерење и Горану Татићу, изабравши га за предсједника Скупштине, а за његовог потпредсједника је именован Милован Ћетојевић.

На скупштини је усвојен извјештај о раду за 2019. годину, као и извјештај од претходне четири године, а утврђене су основе и план рада за 2020. годину, односно за наредне четири године, са посебним освртом на календар лова и правилник о обавезама ловаца за 2020/21. годину и основама плана рада за мандатни период 2020-2024.

„У претходном периоду смо пословали позитивно и у свим сегментима рада показали напредак. Обновили смо фонд дивљачи, првенствено дивље свиње и континуирано набављали фазанску дивљач. У току прошле године направљене су ловачке куће у Илићанима, Повеличу и Новом Мартинцу, а изграђено је мноштво ловачких чека, сједалица, солишта и хранилица“,рекао је предсједник удружења Горан Савановић.

Он је додао да је питање криволова сведено на минимум и да су у овим и неким другим активностима имали подршку и одличну сарадњу са Полицијском станицом Србац.

Посебан осврт заслужује секцијски и групни лов предатора у зимском периоду.

„Секције су постигле хомогеност, а добар дио је дао приједлоге за избор новог руководства који је био скоро једногласан. У наредном периоду ћемо покушати унаприједити лов дивље свиње и уз подршку Општине Србац обезбиједити земљиште на коме би требало да се ради Центар за узгој дивље свиње“, рекао је Савановић који се захвалио делегатима и позвао их да заједно дају допринос афирмацији лова на подручју србачке општине.

Скупштини су као гости присуствовали замјеник начелника општине Драган Микић и руководилац Шумске управе Србац Горан Тривунић, који су делегатима пожељели успјех у наредној ловној сезони.

„Општинска управа има добру сарадњу са ЛУ“Срна“ као једном од најстаријих у србачкој општини и у наредном периоду је потребно пронаћи адекватну локацију за изградњу ловачког дома, што је један од њихових приоритета у будућем раду“, рекао је замјеник начелника Драган Микић.

 

Comments are closed.