Јавна расправа о буџету и основама економске политике у петак 29. новембра
26. новембра, 2019.
Бесплатну школу фудбала Слоге похађа 70 омладинаца
29. новембра, 2019.

Засађено 800 садница тополе уз ријечне токове у Српцу

У склопу пројекта “Интегрисање климатских промјена у сливу ријеке Врбас” данас је у Српцу извршена садња 800 садница канадске тополе које су обезбијеђене уз помоћ УНДП БиХ.

Учешће у акцији је узело око двадесетак ученика Центра средњих школа “Петар Kочић” а саднице су постављене уз ријечне токове у ужем градском језгру.

“Ради се о пројекту кога Општина Србац већ трећу годину реализује у сарадњи са УНДП БиХ. Ове године смо у оквиру пројекта извршили чишћење канала Доња Ина у дужини од око 3.300 метара а сада смо поред овог ријечног тока поставили саднице тополе, што ћемо учинити и уз ток Горње Ине, Kосолинца и рјечице Повелич који су такође уређени претходних година”, рекао је начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који је изразио захвалност средњошколском центру и ђацима на учешћу у акцији.

Укупна вриједност овог пројекта у 2019. години, у шта је урачунато чишћење канала Доња Ина и набавка садница, износила је око 91 хиљаду KМ од чега је учешће Општине Србац 30 одсто.

 

 

Comments are closed.