Србачко ловиште обогаћено са 300 фазана
20. марта, 2019.
Без струје цијела србачка општина у недјељу 24. марта
20. марта, 2019.

Засађено 210 садница туја и чемпреса у улици 11. новембра

У склопу прољећне акције уређења града данас је у улици 11. новембра извршена акција садње зеленила у склопу које је постављено 210 садница украсних туја и чемпреса. Акција је реализована уз помоћ Kомуналног предузећа “Kомуналац” и Шумске управе Србац а саднице су постављали ученици Центра средњих школа “Петар Kочић”.

Ову активност испратили су и представници Општинске управе, начелник општине Млађан Драгосављевић и начелник Одјељења за инспекцијске послове Ненад Билановић који су рекли да ће на овај начин бити уљепшан ужи дио градског језгра.

“Одлучили смо да ове године дамо већи допринос традиционалној акцији уређења града тако што смо обезбиједили већи број садница уз помоћ Шумског газдинства Градишка, а њихова вриједност је око 2.500 KМ. Ради се о хортикултурним врстама из рода Јуниперус које ће украсити једну од наших најпрометнијих улица. На овај начин смо уједно обиљежили сутрашњи Свјетски дан шума”, рекао је начелник Драгосављевић.

Он је упутио захвалност свим актерима укљученим у ову акцију и додао да ће ускоро бити настављено уређење ове улице постављањем нове бетонске галантерије.

“Имамо пуно планова када је ријеч о уређењу града а један од њих је и реконструкција јавне расвјете које ће бити реализовано на принципу енергетске ефикасности”, истакао је начелник Драгосављевић.

 

 

Comments are closed.