Борачка организација општине Србац проводи изборе од 30. марта до 7. априла
27. марта, 2019.
Народна библиотека препознала литерарни таленат србачких основаца
28. марта, 2019.

Заказана Дјечија бициклијада у Српцу 21. априла у склопу међународне трке “Београд-Бања Лука”

Спортско-забавни програм у Српцу који се организује у недјељу 21. априла у склопу 13. бициклистичке трке “Београд-Бања Лука” почеће у 11.30 часова и обухватиће мноштво занимљивих садржаја за све узрасте, одлучено је на данашњој сједници пододбора за организацију овог програма који је одржан у згради Општинске управе.

Програм почиње Дјечијом бициклијадом која креће из центра Српца а окупљање бициклиста предвиђено је од 11.00 до 11.30 часова на градском тргу. Право учешћа имају сва дјеца и млади са подручја србачке општине, с тим да малишани узраста до 12 година могу учествовати у овој манифестацији искључиво у пратњи родитеља.

До 12 часова предвиђена је регистрација учесника на предвиђеним штандовима након чега ће се бициклисти возити краћом релацијом од Српца до Ситнеша и назад. По повратку који је предвиђен око 13 часова планирана је подјела награда у три категорије: најмлађи бициклиста, бициклиста са највише чланова породице у Бициклијади и бициклиста који је дошао из најудаљенијег села са подручја србачке општине.

Награде ће обезбиједити спонзори манифестације а сви учесници добиће пециво и сок.

Пријаве учесника Дјечије бициклијаде предвиђене су искључиво на дан одржавања манифестације, у недјељу 21. априла од 11.30 до 12 часова.

По завршетку Бициклијаде, од 13.10 до 13.30 часова бити одржан краћи забавни програм у којем ће наступити Српско културно умјетничко друштво “Бели анђео” и плесне секције Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”.

Око 13.30 часова организује се дочек каравана са 176 бициклиста из цијелог свијета који ће проћи кроз Србац у посљедњој четвртој етапи међународне трке “Београд-Бања Лука”, а управо ће на платоу испред Дома културе бити постављен пролазни циљ гдје ће учесници трке имати прилику да освоје додатне бодове и побољшају свој пласман у генералном поретку.

Из организационог одбора манифестације поручују да ће поред Дјечије бициклијаде ове године у Српцу бити одржана и традиционална Бициклијада по свом устаљеном распореду, која ће бити одржана у другој половини маја или почетком јуна, о чему ће грађани бити на вријеме обавијештени.

Kада је ријеч о бициклистичкој трци “Београд-Бања Лука”, планирано је да учесници трке прођу и кроз Разбој Љевчански гдје ће такође бити организован богат програм.

Тако ће од 10 до 13 часова у Разбоју бити организован турнир у малом фудбалу а од 13 до 13.30 кружна бициклистичка трка у селу. У истом термину планирано је и такмичење у навлачењу конопца док ће од 13.30 до 13.50 бити организована трка пјетлића на 50 и пионира на 100 метара.

Око 13.50 часова очекује се долазак учесника међународне трке у Разбој када ће их поздравити бројни мјештани а најављен је и долазак чланова Ансамбла народних игара “Лијевче” из Разбоја који ће бициклисте дочекати у народним ношњама, а који ће наступити и на затварању трке у Бањалуци пред више хиљада посјетилаца.

Испраћај бициклистичког каравана трајаће до 14.30 часова када ће бити организовано финале турнира у малом фудбалу а потом ће услиједити такмичење у бацању камена с рамена.

Истог дана од 11 до 13 часова биће организована Фијакеријада у склопу које ће кроз село проћи бројни фијакери и тако додатно увеличати овај догађај.

Пријаве екипа за мали фудбал и навлачење конопца примају се до 20. априла на бројеве телефона: 065 513 530 и 065 218 777 а за кружну бициклистичку трку, атлетску трку и бацање камена с рамена, пријаве се примају на дан такмичења.

Након дочека и испраћаја бициклистичког каравана и након завршетка спортских такмичења, организује се заједничко дружење уз печење – бика на ражњу и точено Нектар пиво.

Четврта етапа бициклистичке трке “Београд-Бања Лука” на распореду је у недјељу 21. априла и креће из Прњавора. Бициклисти ће магистралним путем из правца Дервенте ући у Србац, а затим скренути у улицу Здравка Челара, поред Радио Српца, у правцу зелене пијаце. Затим ће скренути код зграде Центра за социјални рад гдје ће се запутити у строги центар града и наставити свој пут шеталиштем крај зграде Поште па све до главне раскрснице са семафором на магистралном путу Дервента-Србац-Нова Топола. Свој пут ће наставити кроз Инађол и Повелич па све до Разбоја Љевчанског кроз кога ће возити неколико километара до прикључења пута за Нову Тополу и Лакташе, а затим ка крајњем одредишту у Бањалуци.

Трку ће у директном преносу посматрати вишемилионски аудиторијум путем бројних медија из региона, међу којима су и Еуроспорт, РТРС, РТС и други.

Прва етапа је планирана 18. априла од Београда до Власенице, друга етапа 19. априла од Власенице, преко Kозлука, Угљевика и Лопара до Брчког, трећа је 20. априла на потезу од Брчког преко Шамца и Добоја до Теслића а четврта 21. априла од Прњавора преко Дервенте, Српца и Лакташа до Бањалуке.

Трка ће имати квалификациони карактер за одлазак на Олимпијске игре у Токио 2020. године.

Comments are closed.