Успјела хуманитарна акција Црвеног крста, крв даровало 55 грађана
14. маја, 2020.
Укинута забрана кретања лицима старијим од 65 година
14. маја, 2020.

Забрањено организовање матурских вечери

Министар просвјете и културе РС Наталија Тривић изјавила је данас да је Републички штаб донио закључак којим се забрањује организовање матурских вечери у основним и средњим школама због појаве болести изазване вирусом корона и због опасности за здравље ученика.

Према њеним ријечима, за реализацију овог закључка задужују се основне и средње школе у Републици Српској.

Она је подсјетила да је Влада Републике Српске данас донијела двије наредбе о измјени школског календара у основним и средњим школама за школску 2020/2021. годину, а које се конкретно односе на завршетак школске године.

Тривићева је рекла да се настава у основним школама у другом полугодишту завршава у петак, 12. јуна, а за ученике завршног разреда основне школе у петак, 29. маја.

Она је навела да су за спровођење ове наредбе одговорни директори основних школа у Републици Српској.

Тривићева је рекла да се настава у другом полугодишту за ученике четвртог разреда Гимназије и вјерских школа завршава у сриједу, 20. маја, а за ученике првог, другог и трећег разреда Гимназије и вјерских школа завршава се у сриједу, 17. јуна.

Она је рекла да се за ученике трећег разреда трогодишње и четвртог разреда четворогодишњег образовања у средњим стручним и техничким школама настава завршава у сриједу, 20. маја.

Тривићева је истакла да се настава за ученике, првог и другог разреда трогодишње, те првог, другог и трећег разреда четворогодишњег образовања у стручним и техничким школама завршава у сриједу, 17. јуна.

Она је рекла да се настава за ученике четвртог разреда умјетничких школа завршава у сриједу, 27. маја, а за ученике првог, другог и трећег разреда умјетничких школа завршава се у сриједу, 10. јуна.

Тривићева је навела да су за спровођење ове наредбе одговорни директори средњих школа у Републици Српској.

Comments are closed.