Урученo 50 васкршњих пакета за борачке категорије
15. априла, 2020.
Подијељено 365 бесплатних сјеменских пакета за прољећну сјетву
15. априла, 2020.

Забрана кретања за Васкрс, пензионерима сутра омогућено кретање

Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници донио је закључак о забрани кретања у дане Васкрса због епидемије вируса корона.

Забрана кретања у Републици Српској трајаће од петка 17. априла у 15 часова до суботе 18. априла у 5 часова, и суботе у 15 до понедјељка у 5.

Од ове забране су изузети здравствени радници који су на задатку, лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ, припадници МУП-а и агенција за спровођење закона, организације која врше јавна овлашћења, лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада, лица којима МУП изда дозволу за кретање, као и домаћи и страни превозници који морају имати одговарајућу документацију.

Штаб је донио закључак којим је лицима старијим од 65 година дозвољено кретање сутра у времену од 7 до 10 часова, умјесто у петак који је нерадни дан у Републици Српској, а ради куповине основних животних намирница, лијекова и обављања послова у банкама.

Препоручује се лицима млађим од 65 година да у овом периоду не обављају куповину и не обављају послове у банкама.

Власници трговачких радњи, апотека и руководство у банкама дужни су да се строго придржавају утврђених мјера заштите које се односе на дезинфекцију, социјално растојање и боравак у просторији до три лица.

Препоручује се власницима трговачких радњи, апотека и руководству у банкама да у наведеном периоду, а у циљу заштите здравља лица са навршених 65 и више година живота и спречавања ширења болести изазване новим вирусом корона (КОВИД-19), пружају услуге искључиво тим лицима.

Comments are closed.