Здравствене установе снабдјевене лијековима које набавља Фонд
3. априла, 2020.
Радарски систем контролише брзину кретања до 30. априла
3. априла, 2020.

За викенд забрана кретања изван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас, на 15. сједници, Закључак о забрани кретања у дане викенда.

У циљу спречавања ширења болести изазване новим вирусом корона (COVID-19), у Републици Српској, забрањује се свим грађанима кретање изван њиховог мјеста пребивалишта/боравишта од суботе у 12.00 часова до недјеље у 18.00 часова.

Забрана из овог закључка не односи се на лица која посједују дозволу за кретање издату од стране Министарства унутрашњих послова или потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада издату од стране послодавца.

За реализацију овог закључка задужује се Министарство унутрашњих послова.

Овај закључак ступа на снагу даном доношења, а примијењиваће се до 13.04.2020. године.

Појашњење: Забрана кретања из овог закључка односи се искључиво за дане викенда.

Забрана се не односи на лица која у дане викенда, примјера ради, са територије једне општине или града одлазе на посао на територију друге општине или града.

Лица која у дане викенда немају потврду послодавца о потреби кретања због обављања посла, или дозволу МУП-а Републике Српске за кретање, не могу да се крећу изван мјеста свог пребивалишта/боравишта.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о раду царинске службе у ЦИ Зворник (Каракај). Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске тражи од Управе за индиректно опорезивање да организује рад царинских служби у ЦИ Зворник (Каракај) од 00,00 до 24,00 часа у циљу несметаног протока робе.

Задужује се Републичка управа за инспекцијске послове Републике Српске да организује рад потребних инспекцијских служби у складу са радним временом царинске службе из овог закључка.

Закључак ступа на снагу даном доношења.

Comments are closed.