Одржан ноћни турнир у Ножичком уз нову расвјету и уређенији терен
6. септембра, 2021.
У Новој Веси одржано традиционално окупљање чешких потомака
6. септембра, 2021.

За три дана девет нових случајева вируса корона у Српцу, једно лице преминуло

На подручју општине Србац од петка до недјеље регистровано је девет нових случајева вируса корона а сви узорци добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о три мушке и шест женских особа од чега су два мушкарца млађе и један старије животне доби и једна жена млађе, двије средње и три старије животне доби. Сви обољели имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на територији наше општине су 42 лица активно заражена вирусом корона а у кућној изолацији је 111 особа, од чега 69 било у контакту са зараженима.

У посљедња 24 часа Институт за јавно здравство Републике Српске пријавио је 50 нових случајева вируса корона од тестирана 204 лабораторијска узорка. Регистровано је шест смртних случајева и то четири мушкарца и двије жене старије животне доби, од чега је једна особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 472 а на респиратору су 43 особе. Под здравственим надзором тренутно су 3604 особе.

Штаб за ванредне ситуације општине Србац позива грађане да се вакцинишу и тако сачувају властито здравље, али и здравље својих најближих. Вакцинација без претходног заказивања може се ове седмице извршити у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља, и то у терминима од 9 до 14 часова. Данас је на распореду била прва доза Спутњик В вакцине, у уторак је предвиђена прва доза Фајзера, у сриједу и четвртак прва доза и ревакцинација Синофарма а у петак ревакцинација Фајзер вакцином.

Comments are closed.