Министри Сребренка Голић и Зора Видовић у посјети подручној школи у Kукуљама
4. новембра, 2020.
Потписан Протокол о поступању у случају насиља у породици
5. новембра, 2020.

За обнову средњошколског центра и школе у Кукуљама издвојено 1.3 милиона KМ

У Српцу је данас озваничен почетак друге фазе реконструкције Центра средњих школа “Петар Kочић” за шта ће Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске издвојити 900 хиљада KМ.

У посјети овом школском објекту данас су били потпредсједница Владе Републике Српске и министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министарка финансија Зора Видовић и начелник општине Млађан Драгосављевић са сарадницима који су изразили задовољство што ће санацијом, реконструкцијом и енергетским “утопљавањем” овог објекта бити побољшани услови школовања.

Министарка Сребренка Голић рекла је да је у ову школу прије двије године уложено око 250 хиљада KМ а око 120 хиљада KМ ће коштати реконструкција крова основне школе у Kукуљама.

“То значи да ће Влада за обнову школских објеката у Српцу на плану енергетске ефикасности уложити чак 1.3 милиона KМ”, рекла је Голић.

Голићева је рекла да на сличан начин у Српској треба обновити бројне објекте, те да имају за сада више од 700 захтјева, од чега су многи реализовани, а ради се и на новима.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да ови пројекти много значе за становнике, те ученике и професоре из наше општине.

“У Српцу се реализује и биће реализовано много пројеката, међу којима је и обнова водоводне мреже и водопривредних објеката што ће много значити овдашњим људима. Све то реализујемо захваљујући успјешној сарадњи општинске власти и начелника општине са Владом“, рекла је Видовић.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да су пројекти енергетске ефикасности у школи у Kукуљама и у Центру средњих школа „Петар Kочић“ изузетно значајни за становништво. Школа у Кукуљама ће добити нови кров а Центар средњих школа нову столарију, фасаду и грејни систем, као и кров који је већ замијењен у склопу истог пројекта, што ће унаприједити услове школовања. 

Драгосављевић је додао да је почела и реализација вишемилионски вриједног пројекта чишћења каналске мреже и санирања водопривредних објеката, што је важно и у смислу предупређивања поплава у општини.

Он је рекао да је пројекат изградње новог вртића у Српцу из средстава Србије изузетно значајан на плану пронаталитетне политике.

“Ако услови и процедуре дозволе, ти радови ће почети на зиму”, навео је Драгосављевић.

Директор Центра средњих школа „Петар Kочић“ Миленко Живанић рекао је да би радови на овом објекту требали бити завршени у фебруару, те да ће обнова унаприједити услове у којима раде наставници и ученици.

“Захвалио бих Влади и свима који су учествовали у овом пројекту”, нагласио је Живанић.

 

Comments are closed.