Начелник Млађан Драгосављевић наградио 26 матураната основних и средњих школа
11. јуна, 2020.
Србачким пољопривредницима у овој години преко 400 хиљада KМ
15. јуна, 2020.

За инфраструктурне пројекте у Српцу у овој години планирано 4.2 милиона KМ

Одборници Скупштине општине Србац на јунској сједници усвојили су план капиталних инвестиција за 2020. годину према којем су улагања у разне пројекте предвиђена у износу од око 4.2 милиона KМ.

Овим планом обухваћена је реализација 13 инфраструктурних пројеката од чега је један број њих већ завршен попут реконструкције и модернизације пута у Срђевићима (Нуждића обала), пута Ћукали-Доњи Срђевићи и улица Васе Пелагића и Змај Јовине као и изградња принудног успоривача брзине код средњошколског центра.

У фази реализације је још неколико пројеката, попут реконструкције трибина игралишта за мале спортове код средњошколског центра, реконструкција водоводне мреже у центру града и објекту Дома културе, изградња друштвеног дома у Разбоју Љевчанском и пројекат додјеле 92 пластеника са додатном опремом.

Планом капиталних инвестиција су обухваћени и моденизација и санација јавне расвјете на градским улицама, реконструкција и санација пута Студене воде у Kобашу, развој пластеничке производње на подручју општине Србац у склопу ИРБ пројекта, реализација мјера енергетске ефикасности на објекту Центра средњих школа, наставак реконструкције врбаско-савског насипа, реконструкција крова на подручној школи у Ножичком, набавка школског намјештаја за основну школу у Српцу и асфалтирање дворишта ОШ „Јован Јовановић Змај Србац.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је на јунској скупштини да капитални пројекти не би могли бити реализовани без помоћи Владе Републике Српске и других донатора.

„Средства из општинског буџета су недовољна за улагање у оволиком обиму, али ће ипак бити издвојено близу 300 хиљада KМ заједно са грађанима који ће учествовати у суфинансирању једног дијела пројеката, док ће око 3.9 милиона KМ издвојити Влада РС и друге организације са којима имамо успјешну сарадњу“, рекао је Михољчић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да су у овогодишњи план капиталних инвестиција уврштени пројекти који би са сигурношћу требали бити реализовани, осим у случају непредвиђених околности, као што је била пандемија вируса корона која је успорила све животне токове, па тако и ову област.

„Надам се да ће сви ови пројекти бити успјешно завршени и да ће се створити могућност да реализујемо још неколико њих који нису предвиђени овим планом. Оптимизам за то нам даје прошлогодишњи план из којег је видљиво да је реализовано свих десет пројеката санације путне, водоводне и друге инфраструктуре у износу од скоро 4 милиона KМ“, рекао је начелник Драгосављевић.

На скупштини је усвојена и одлука о покретању поступка израде документа „Стратегија развоја општине Србац за период 2021-2030. године“ будући да ове године истиче важење стратегије развоја за период од 2011. до 2020. године. Овај документ ће бити основ свих сљедећих инфраструктурних улагања и представљаће темељ будућег развојног пута наше општине.

 

Comments are closed.