Распоред вакцинације од 13. до 17. септембра
11. септембра, 2021.
Ана Будимчић добила стипендију министарства као перспективни спортиста
11. септембра, 2021.

За два дана 15 нових случајева вируса корона у Српцу

У протеклих 48 часова на подручју србачке општине забиљежено је 15 нових случајева вируса корона и то осам на јучерашњем тестирању брзим антигенским тестом а седам на тестирању које је извршено у четвртак, такође путем брзих тестова, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о 10 мушких и пет женских особа, од чега је један мушкарац млађе, три средње и шест старије животне доби и три жене средње и двије старије животне доби.

Посебно упозорава чињеница да је међу зараженима чак осам старијих особа, због чега се поново скреће пажња грађанима да приступе процесу вакцинације у што већем броју, како би сачували властито здравље, а нарочито људи који су у ризичној групи.

У протекла 24 часа у Републици Српској је извршено тестирање 1054 лабораторијска узорка, путем PCR теста, а нови вирус је потврђен код 450 особа.

Институту за јавно здравство РС пријављено је 12 смртних случајева, међу којима нема особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 622 а на респиратору су 43 особе. Под здравственим надзором тренутно је 5140 особа.

Дом здравља Србац објавио је распоред вакцинације за период од 13. до 17. септембра која ће се вршити у периоду од 9 до 14 часова. У понедјељак је предвиђена прва доза Спутњик В вакцине, у уторак и сриједу прва доза и ревакцинација Синофарма, у четвртак прва доза Фајзера а у петак ревакцинација Спутњик В вакцином за особе које су вакцинисане од 23. до 26. јула ове године.

Comments are closed.