Новогодишње пјешачење на Мотајицу у недјељу 22. децембра
19. децембра, 2019.
Дом здравља Србац добио 55 рачунара и читача картица
20. децембра, 2019.

Вртић прославио крсну славу Светог Николу

Дјечији вртић ,,Наша радост“ Србац прославио је крсну славу установе Светог Николу. Прослава је почела ломљењем славског колача кога је са директорицом, васпитачицама и гостима обавио свештеник Александар Kустурић, након чега је минутом ћутања одата почаст преминулим пензионисаним радницама Драгици Максимовић и Брани Стојковић.

Свечаности је прсуствовао замјеник начелника Драган Микић, који је честитао славу и пожелио дјеци и васпитачицама да још много година у здрављу и благостању обиљежавају Светог Николу и да им услови рада из године у годину буду бољи.

Прослави крсне славе присуствовали су и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић, командир Полицијске станице Србац Небојша Новаковић и полицијски службеник Милана Николић, руководилац Бироа рада Србац Миланка Шњегота и пензионисана радница Милена Илибашић, која је истакла да је давно отишла у пензију, али да се увијек радује доласку у вртић.

Директорица вртића Дијана Миланковић каже да дјецу на овај начин уче обичајима и традицији и захвалила гостима који су се одазвали позиву.

,,Данас смо у вртићу прославили крсну славу у кругу драгих људи. Поред запослених и наше дјеце, дошли су нам гости који наш рад подржавају током године и са којима сарађујемо. Одлучили смо да славски обред буде обављен у нашим просторијама како би дјеца могла да посматрају паљење славске свијеће и учествују у ломљењу славског колача, а у један од храмова одлазимо за Васкрс. Хвала свима који су били са нама и овом приликом свим домаћинствима која прослављају крсну славу упућујем честитке”, рекла је Миланковић.

Прослави Светог Николе су се радовали и малишани који су за ову прилику припремили пригодну здравицу.

Србачки вртић похађа око 180 полазника, а у наредном периоду слиједе припреме за обиљежавање Нове године.

 

 

Comments are closed.