Удружење жена Србац садило цвијеће и узгајало чајеве
25. маја, 2020.
Рад трговина продужен до 22 часа, дозвољен рад базенима
26. маја, 2020.

Вртић поново испуњен игром и смијехом, уручен поклон Дому здравља у знак захвалности

Дјечији вртић “Наша радост” поново је отворио врата за србачке малишане након што је прошле седмице накратко прекинут рад због сумње да је једна радница била заражена корона вирусом.

Тестирања која су урађена показала су да је поменута радница негативна и да није обољела од новог вируса, тако да је дјечија граја поново испунила србачки вртић, на радост свих радника ове предшколске установе, али и дјеце и њихових родитеља.

Директорица вртића Дијана Миланковић каже да се у вртићу тренутно налази 39 дјеце а очекује се да ће у наредним данима овај број бити још већи.

“Ситуација у нашој установи се постепено нормализује и вртић је наставио са уобичајеним активностима. Захваљујем се родитељима који су нас подржавали и који су послали дјецу у нашу установу, јер су се увјерили да смо предузели све потребне мјере заштите и да максимално водимо бригу о васпитаницима”, рекла је Миланковић.

Она додаје да се два пута дневно врши дезинфекција вртића и редовно бришу радне површине, кваке и други предмети са којима дјеца долазе у контакт, а уз то се малишанима перу руке на сваких сат времена.

“Особље вртића и дјеца не могу ући у нашу установу док се претходно на улазу не измјери тјелесна температура бесконтактним топломјером. Родитељима није дозвољен улаз а на улазу се налазе по два васпитача која преузимају дјецу и доводе их назад родитељима по повратку кућама. Сви радници су обавезни да носе заштитне маске”, истакла је Миланковић.

Према њеним ријечима, поштују се и препоруке Института за јавно здравство које прописују да се малишани морају играти у мањим групама, а највећи дио времена проводе у дворишту.

“Сличне мјере проводимо и у затвореном простору гдје смо обезбиједили размак од два метра између кревета малишана. Све просторије се више пута провјетравају у току дана”, нагласила је Миланковић.

У знак захвалности, представници вртића посјетили су ових дана србачки Дом здравља и однијели им цртеж кога су заједнички израдили васпитаници ове установе.

“Искрено се захваљујемо љекарима и другим здравственим радницима који су нам пружали моралну и другу врсту подршке док су трајала тестирања радника вртића. Много су нам помогли у нормализацији рада наше установе и потврдили да смо предузели све потребне мјере превенције у борби против новог вируса. Посебно се захваљујемо докторици Тамари Никичевић и хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља”, истакла је Миланковић.

Comments are closed.