Уведене строжије мјере забране кретања, забрањена и окупљања у вјерским објектима
21. марта, 2020.
Јак земљотрес потресао и Србац, корисни савјети за поступање
22. марта, 2020.

Волонтери на услузи за намирнице и лијекове старима од 65 и више година

Лица која су навршила 65 или више година живота са подручја србачке општине, а која нису у могућности да дођу до потребних намирница и лијекова због пандемије вируса корона, добијаће основне животне потрепштине сваког дана све док буде трајала забрана њиховог кретања.

Штаб за ванредне ситуације општине Србац вечерас је донио одлуку да у том погледу већ од сутра буде отворен број телефона у Општинској организацији Црвеног крста Србац путем којег ће се моћи извршити наруџба, а волонтери ће намирнице и лијекове достављати на кућну адресу.

Број телефона који ће бити отворен сутра (у недјељу 22. марта) од 9 до 13 часова је: 051/740-133, а позивом на овај број јавиће се волонтери ове организације који ће потом доћи на назначену кућну адресу, преузети списак и новац којим ће се обавити куповина, а затим у току дана донијети потребне ствари. Од понедјељка 23. марта пријаве ће се примати у другом временском интервалу о чему ће јавност бити накнадно обавијештена.

Истим поводом, већ неколико дана су за ризичне категорије отворени контакт бројеви у Центру за социјални рад гдје се такође организује свакодневно дежурство, и то радним даном од 7 до 15 часова на телефоне: 051/745-150 и 051/741-229 и викендом на број: 066/816-079.

Овим путем позивају се да се јаве лица која имају 65 или више година, а која живе у самачким домаћинствима и нису у могућности да самостално дођу до животних потрепштина, односно, немају никога од чланова породице или других људи из окружења која могу да воде бригу о њима за вријеме трајања забране кретања, у складу са закључком кога је данас усвојио Републички штаб за ванредне ситуације.

На овај начин се нарочито жели изаћи у сусрет болесним и изнемоглим лицима која спадају у ризичну категорију и која би случају заразе угрозила свој живот због пандемије вируса корона који хара свијетом.

Штаб за ванредне ситуације општине Србац још једном апелује свим грађанима наше општине да поведу више рачуна о особама старије животне доби из свог окружења, покажу солидарност и помогну им да што лакше преброде овај кризни период.

Општинска управа ће такође преко Центра за социјални рад, Црвеног крста, предсједника Савјета мјесних заједница и повјереника Штаба утврдити која су то лица која имају најизраженију потребу да им се доставе намирнице и лијекови, ступити с њима у контакт и ангажовати волонтере који ће у складу са њиховим захтјевима доставити основне потрепштине на кућну адресу.

Comments are closed.