Натпис “Ја волим Србац” украсио центар града
12. августа, 2020.
Почиње упис нових чланова у Женски фудбалски клуб “Слога”
13. августа, 2020.

Волонтери Цезара сређивали Омладински парк

У склопу Међународног дана младих, удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” кренуло је јуче у прву акцију рестаурације Омладинског парка на болничком брду.

Волонтери Локалног волонтерског сервиса, који дјелује у склопу Цезара, искрчили су терен, офарбали палете и клупице, као и теретану на отвореном, а ускоро стижу и нови елементи за дјечије игралиште.

Акција која је носила назив “Млади дају знак – вријеме је за парк” реализована је у склопу пројекта “Формирај ланац” кога финансира Волонтерски сервис Републике Српске у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта. 

Извршни директор удружења Тања Шњегота каже да је циљ акције био да парку врате стари сјај.

“У протеклом периоду дошло је до оштећења играчки и справа у парку од стране непознатих починилаца и жељели смо на овај начин да парк вратимо у првобитно стање. Недавно су постављене и камере код овог парка, као и у градском парку код удружења Извор и центру Српца гдје смо поставили 3Д натпис “Ја волим Србац”. Вјерујем да ће видео надзор допринијети да садржаји за младе буду очувани, а надам се да ће прорадити и свијест појединаца о потреби очувања јавних површина које сви користимо”, рекла је Шњегота.

Сличне акције извршене су и у седам других градова широм Српске, гдје су волонтери Локалних волонтерских сервиса радили на уређењу животног простора. 

Тако су волонтери из Градишке и Мркоњић Града сређивали предулаз и просторије своје организације а волонтери из Лакташа су уредили двориште Центра за дјецу, младе и породицу. Волонтери из Дервенте су кроз акцију “Волонтерске стазе” дијелили летке и информације о волонтирању а волонтери из Новог Града су уредили фудбалско игралиште у Доњем Водичеву. Волонтери из Бијељине су приредили радионицу о волонтирању а волонтери из Рудог организовали хуманитарну акцију за набавку пакета школске опреме за дјецу из 32 вишечлане породице. 

Тања Шњегота, која је недавно изабрана за директора Волонтерског сервиса РС, каже да су презадовољни резултатима овогодишње акције и захвални свим чланицама које су узеле учешће и организовале своје волонтере.

“Ове године су средства за акцију била скромнија него иначе, али смо ипак успјели обезбиједити неопходан материјал за све акције, те смо одржали континуитет заједничког обиљежавања Међународног дана младих. Акција „Формирај ланац“ је нарочито значајна управо због тог заједничког дјеловања у градовима широм Републике Српске и ово је још један доказ како се уз скромна средства, али велику вољу и жељу, као и труд и рад могу створити велики резултати. Надамо се да ћемо у току године успјети обезбиједити средства за реализацију још сличних догађаја, те да ћемо у будућем периоду укључити више Локалних волонтерских сервиса у заједничке активности”, рекла је Шњегота. 

 

Comments are closed.